Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
BF extended 2022
Avatar
Neaktivní uživatel:3.3.2014 9:24

Zdravím, trošku sa hrám s jednym webom a narazil som na problém s pozíciou elementov vo Firefoxe. Na webkite to beží v pohode. Nedá sa nejako určiť zvlášť pozícia pre Firefox tak, aby to na webkite zostalo rovnako ako doteraz?
Niečo typu -moz-xxx: xxx neexistuje?
Už som niečo aj hľadal ale nič podobné nebolo.
Dakujem za nejakú radu.

Odpovědět
3.3.2014 9:24
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Uživatel sítě :3.3.2014 9:56

Napadli mě podmíněné komentáře, avšak to je vlastnost pouze IE.
Pro Firefox to tudíž nelze, opera to myslím do nějaké verze brala (type="text/opera" ?) či pořád bere? Myslím si, že 'hacky' také nemají smysl.

Asi bych viděl východisko, pomocí PHP detekovat prohlížeč a podle toho naimportovat soubor se stylama..

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 9:56
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Neaktivní uživatel:3.3.2014 10:34

Myslíš niečo ako spraviť nejaký rozpoznavac prehliadacov na základe ktoreho by sa urcoval pouzity subor css?

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 10:34
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Uživatel sítě :3.3.2014 10:44

Ano například, či výchozí můžeš nechat a jak se detekuje požadovaný prohlížeč tak dodáš soubor s upravenýma stylama pro Firefox.

Celý soubor určitě nemusíš přepisovat, pouze některé styly.. :)

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 10:44
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Neaktivní uživatel:3.3.2014 10:46

No to chapem este musim prist na to ako napisat to php :D

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 10:46
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Uživatel sítě :3.3.2014 11:09

Zde je k tomu diskuze kde to vyřešili..
http://www.itnetwork.cz/…258655722fcb

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 11:09
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Neaktivní uživatel:3.3.2014 11:34

Aha no dik :D a ako sa definujú tie rôzne css súbory...tam je len definicia prehliadačov.

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 11:34
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Neaktivní uživatel:3.3.2014 11:37

Netreba tam potom dať ešte include?

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 11:37
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Uživatel sítě :3.3.2014 11:42
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css">//výchozí
<?php
/*
 *Z komentáře od snorlaxe
 */
if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'IE')){
    echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style_ie.css">';      //doplňující pro IE
}elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Firefox')){
    echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style_firefox.css">'; //doplňující pro firefox
}
?>

Pro chrome či operu bude výchozí a ty další jsou doplňující, takto by se to možná dalo řešit.. :)

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 11:42
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Neaktivní uživatel:3.3.2014 11:49

Už chápem a keď chcem dat len pre firefox napíšem len spodné dva riadky s tým že na zaciatku nedám elseif ale if...

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 11:49
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Uživatel sítě :3.3.2014 11:55

Ano, ale můžeš si o podmínkách pročíst toto..
http://www.itnetwork.cz/…inky-if-else

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 11:55
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Neaktivní uživatel:3.3.2014 12:05

Nejak som sa doteraz phpckom nezaoberal takže články ešte prečítané nemám :) ale uz viem ako to má byť :) diki hádam to pôjde, potom to doma vyskúšam

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 12:05
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Neaktivní uživatel:3.3.2014 17:05

No veľmi to nefunguje :( ach

Nahoru Odpovědět
3.3.2014 17:05
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.