dodání ihned! nové
Hledáme programátora do rostoucího týmu ITnetwork.cz, 100% home office, 100% flexibilní pracovní doba. Více informací

Diskuze: Problém s pozadím při přibližování a oddalování stránky.

Aktivity
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Jan Troják:8.4.2017 18:33

Ahoj,
mám problém s mojí stránkou, když přibližuji a oddaluji stránku (CTRL + "+" / "-"), tak se rozjíždí pozadí divu(obrázky) a já bych potřeboval, aby se adaptovali na velikost stránky/monitoru. Nevíte někdo jak toho docílit?
Kód si můžete zobrazit pomocí klávesy "F12" a následně vybrat v "Network" - to bude asi jednoduší.

Předem díky

 
Odpovědět
8.4.2017 18:33
Avatar
Jiří Gavenda:8.4.2017 19:39

Zkus u šířky těch divů použít místo 25% 25vw. Mělo by to zmenšovat ten obrázek, když to budeš přibližovat.

Nahoru Odpovědět
8.4.2017 19:39
"Kdybychom byli bez chyb, nezpůsobilo by nám takovou radost odhalovat chyby druhých. " - Francois de la Roc...
Avatar
tomekmichalhu:8.4.2017 20:30

mě jde o article section{ widrth: 700px }, když tam dám width: 1000px, nic se nezmění

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 20:30
Avatar
Ján Timoranský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomekmichalhu
Ján Timoranský:8.4.2017 20:43

Ja by som skúsil použiť nasledovné css pravidlá na container obrázkov:

#obrhead {
    margin: -5px auto;
    max-width: 1500px;
}
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 20:43
Find what you love and let it kill you.
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Jan Troják:8.4.2017 21:54

Bohužel, nic nepomohlo

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 21:54
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Odpovídá na tomekmichalhu
Jan Troják:8.4.2017 22:00

Podle mě se tam musí pracovat nějak s tím pozadím, protože background-color funguje v pořádku. Zkoušel jsem i background-size, ale tuto vlastnost jsem vyděl poprvé a moc jí neznám, tak nevím.
Každopádně děkuji za návrhy.

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 22:00
Avatar
tomekmichalhu:8.4.2017 22:26

mám chuť se na to vykašlat a dát to do tabulky :( HTML 5 mě velice zklamalo :(

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 22:26
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Odpovídá na tomekmichalhu
Jan Troják:8.4.2017 22:43

To s tou tabulkou není tak blbej nápad. To zkusím a zítra dám vědět

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 22:43
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
tomekmichalhu:8.4.2017 22:59

hoši já jsem kus idiota, já napsal 700 místo 700px

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 22:59
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Jan Troják:8.4.2017 23:00

Kam?

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 23:00
Avatar
tomekmichalhu:8.4.2017 23:06

napsal jsem width: 700; a mělo to být width: 700px;...Nás ve škole učili že px se nemusí psát, ale mě to hned přišlo takový "nečistý" :D

 
Nahoru Odpovědět
8.4.2017 23:06
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Jan Troják:9.4.2017 11:41

Tak jsem to zkusil přes ty tabulky a jediné východisko vidím takto:
<tr>
<td id="vodatabul­ky"><img src="css/voda_zme­na.png" alt="voda" width="100%"></td>
<td id="topenitabul­ky"><img src="css/tope­ni_zmena.png" alt="voda" width="100%"></td>
<td id="plynbulky"><img src="css/plyn­_zmena.png" alt="voda" width="100%"></td>
<td id="TCtabulky"><img src="css/tep_­zmena.png" alt="voda" width="100%"></td>
</tr>
Na výsledek se můžete podívat na odkaz. Bohužel se takto vyskytl další problém, nelze takto použít CSS vlastnost ":hover". Napadlo mě, jestli by nešlo nějak zjisti pomocí PHP nebo JS, jestli je kurzor nad určitou buňkou tabulky, pak už bych pomocí PHP pouze vypsal příslušný kód. Lze to nějak takto udělat? - v PHP jsem úplný začátečník.

 
Nahoru Odpovědět
9.4.2017 11:41
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Jan Troják:9.4.2017 11:46

V Google Chrome to není úplně OK, ale to nevadí, v IE to je v pořádku, to vyřeším později.

Editováno 9.4.2017 11:48
 
Nahoru Odpovědět
9.4.2017 11:46
Avatar
Ján Timoranský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Troják
Ján Timoranský:9.4.2017 12:03

Prečo by nefungoval :hover? Keď pridám pravidlo:

td#vodatabulky:hover {
    cursor: pointer;
}

Tak všetko funguje ako má :)

Nahoru Odpovědět
9.4.2017 12:03
Find what you love and let it kill you.
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Odpovídá na Ján Timoranský
Jan Troják:9.4.2017 12:51

Jo to mě nenapadlo. Diky mrknu na to

Editováno 9.4.2017 12:52
 
Nahoru Odpovědět
9.4.2017 12:51
Avatar
Jan Troják
Brigádník
Avatar
Odpovídá na Ján Timoranský
Jan Troják:9.4.2017 13:06

ty si mě nepochopil, já potřebuji,aby se po najetí do <td> změnil obrázek v <td>

Editováno 9.4.2017 13:07
 
Nahoru Odpovědět
9.4.2017 13:06
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.