Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Stoprocentní šířka elementu - kousek useklý

HTML a CSS HTML a CSS Stoprocentní šířka elementu - kousek useklý American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:24.8.2013 14:22

Ahoj, mám problém s CSS a to přesněji s

width:100%

. Vždy je element o něco malinko posunutý jak z leva tak zprava. Prostě není široký na 100%.

U menu mi to funguje v pořádku

menu
{
    position:fixed;
        top:0px;
        left:0px;
        width:100%;
        background:#28292e;
}

ale u dalšího elementu, který také chci mít na 100% ne

header
{
        background:#171826;
        width:100%;
        height:768px;
}

a nevím v čem je zakopaný pes. Margin nadřazený element nemá.

Nějaká rada ? Díky :)

Odpovědět 24.8.2013 14:22
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Honza Bittner:24.8.2013 14:44
:P
body
{
padding: 0px;
}
Nahoru Odpovědět 24.8.2013 14:44
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 24.8.2013 15:44
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:24.8.2013 15:48

Všechny mateřské elementy musí mít padding a margin na 0...

 
Nahoru Odpovědět 24.8.2013 15:48
Avatar
hanse
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
hanse:24.8.2013 22:47

jakou máš nastavenou pozici (tzn. top/let a position)? Nemáš to obalený v dalšim elementu? Zkoušel si různé prohlížeče?

 
Nahoru Odpovědět 24.8.2013 22:47
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):25.8.2013 0:16

Často bývá problém s tím, že je nastavený padding u elementu který má pevně dané rozměry, Firefox reprezentuje padding trochu splašeně, proto, když chceš použít padding, musíš nastavit šířku elementu na 100% nebo nenastavovat.
A body má defaultně nastaven margin: 1em (aby nebyly čistě textové stránky nalepené na okraj), nastav body margin: 0px nebo 0em, bude se ti pak mnohem lépe pracovat.

Editováno 25.8.2013 0:17
Nahoru Odpovědět 25.8.2013 0:16
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Michal Žůrek (misaz):25.8.2013 7:16

tak se podívej u čeho se ti zobrazuje ten margin/paddin­g/pozice z debugeru (obvykle F12).

Nahoru Odpovědět 25.8.2013 7:16
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:25.8.2013 10:42

Jsem to ale nemehlo :[ stačilo opravdu nastavit body margin na 0 :) Díky za odpovědi

Nahoru Odpovědět  +1 25.8.2013 10:42
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.