Letní akce! Lákají tě IT školení C#, Javy a PHP v Brně? Přihlas se a napiš nám do zpráv kód "BRNO 500" pro slevu 500 Kč na libovolný brněnský kurz. Lze kombinovat se slevami uvedenými u školení i použít pro více kurzů. Akce končí 28.7.
Avatar
Vojta Korduliak:12. ledna 20:16

Ahoj,
mám za úkol udělat své portfólio, tak jsem si řekl o grafickou předlohu , jenže si nevím rady s jednou podstatnou věcí. Ta první část(na které je nav, mé jméno, ..) má být přes celou obrazovku(samoz­řejmě na všech rozlišeních) a to právě neumím. Napadlo mě, že by to mohlo jít přes bootstrap, ale nemohl jsem najít jak na to.
Nějaké rady? Děkuji za odpovědi.

 
Odpovědět 12. ledna 20:16
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Honza Bittner:12. ledna 20:32

Musíš si roztáhnout "plátno", tj.

html,
body {
  width: 100%;
  height: 100%;
}

(případně i pošéfit margin, padding či box-sizing)

A poté když v body nějakému divu nastavíš height na 100 %, bude přes celou výšku obrazovky. (nesmí být zanořený do něčeho jiného, samozřejmě.

Nahoru Odpovědět  +1 12. ledna 20:32
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/...
Avatar
Vojta Korduliak:12. ledna 20:57

Dobře. Jak mám teď z tohoto udělat toto prosím

 
Nahoru Odpovědět 12. ledna 20:57
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Vojta Korduliak
Honza Bittner:12. ledna 21:09

Co se týče pozadí tak

background-size: cover;
Editováno 12. ledna 21:10
Nahoru Odpovědět  +1 12. ledna 21:09
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/...
Avatar
Vít Kološ
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojta Korduliak
Vít Kološ:13. ledna 7:52

A pokud chceš zrušit bílé okraje (kvůli kterým se na stránce zobrazují scrollbary), udělej to tímto způsobem:

body {margin: 0;}

(o tom už se Honza Bittner zmiňoval)

Editováno 13. ledna 7:54
Nahoru Odpovědět  +1 13. ledna 7:52
Neopravuj, co není rozbité.
Avatar
Vojta Korduliak:13. ledna 8:53

body jsem margin nulu nastavil, ale bílý okraj nahoře zůstal.

 
Nahoru Odpovědět 13. ledna 8:53
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Honza Bittner:13. ledna 9:39

Zkus ještě vynulovat body padding, případně může tohle odsazení způsobit margin některého z elementů v body.

Editováno 13. ledna 9:39
Nahoru Odpovědět 13. ledna 9:39
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/...
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Vojta Korduliak
Honza Bittner:13. ledna 10:01

Obrázky moc nepomohou, možná bys nám spíše měl ukázat online ukázku.

Nahoru Odpovědět 13. ledna 10:01
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/...
Avatar
Vít Kološ
Člen
Avatar
Vít Kološ:13. ledna 10:25

Třeba můžeš soubory ze svého disku nahrát na vojta-korduliak.9e.cz do nějaké složky, abychom se na to mohli podívat.

Editováno 13. ledna 10:26
Nahoru Odpovědět 13. ledna 10:25
Neopravuj, co není rozbité.
Avatar
Vít Kološ
Člen
Avatar
Vít Kološ:13. ledna 20:12

Bílé místo je tam, protože ten obrázek tvoří pozadí divu a ne celé stránky.
Defaultní margin tagu <p> tak tento div nezahrnuje – proto je celá šířka toho marginu (16px) bez pozadí.

Když to chceš spravit, máš různé možnosti, například:

  • zrušit margin tagu p
  • nastavit pozadí celé stránce a ne jen divu #container
  • donutit div aby margin odstavce (tagu p) nechal uvnitř:
#container {overflow: auto;}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 13. ledna 20:12
Neopravuj, co není rozbité.
Avatar
Vojta Korduliak:13. ledna 20:21

Díky moc za rady

 
Nahoru Odpovědět  +1 13. ledna 20:21
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.