Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:20.10.2014 20:24

Ahoj, nevíte někdo jestli se dá nějak změnit barva části nadpisu h1? (V h1 mám 2 nadpisy a jeden bych chtěl bíle a druhý červeně) Poradil by mi někdo prosím?

 
Odpovědět 20.10.2014 20:24
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Samuel Illo :20.10.2014 20:36

Jednoducho cez CSS.
HTML:

<h1 class="cerveny">Nadpis</h1>
<h1 class="biely">Nadpis</h1>

CSS:

h1.cerveny {
    color: red;
}
h1.biely {
    color: white;
}

Ale viacero h1 nadpisov by sa nemalo pouzivat na jednej stranke.

Editováno 20.10.2014 20:37
Nahoru Odpovědět  +1 20.10.2014 20:36
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Richard:20.10.2014 20:37

To mu udělá ale dva různý nadpisy ne? Pokud jsem to pochopil správně, chce dosáhnout toho že v jednom nadpisu bude třeba jedno slovo černě a druhé červeně, chápu to správně?

Nahoru Odpovědět 20.10.2014 20:37
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Zdeněk Pavlátka:20.10.2014 20:43
<h1><span style="color: red">Červeně</span> <span style="color: blue">Modře</span></h1>

nebo lépe

// CSS
.red{
    color: red;
}
.blue{
    color: blue;
}
// HTML
<h1><span class="red">Červeně</span> <span class="blue">Modře</span></h1>
Nahoru Odpovědět  +2 20.10.2014 20:43
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Pavlátka
mat.masar:23.10.2014 18:11

Lamka a Zdenku, zkoušel jsem to od obou ale nějak mi to nefungovalo. Udělal jsem to teda tak, že jsem dal jedno nadpisem h2. Ale s tím se naskytl problém. Potřebuji text posunout nahoru(miniko­blížky) ale nevím jak. Zkoušel jsem vertical-align: top ale nic. Udělal jsem to zatím jen u záložky o nás. Přikládám odkaz pro lepší představu http://www.minikoblizky.ic.cz/onas.html . A richarde pochopil jsi to špatně :)

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 18:11
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Fredep:23.10.2014 18:16
#logo h2 {
  margin: 11px 0 0 63px; // 11px shora a 63px zprava
  // Původní margin (odsazení) byl přibližně 26px shora a 0 zprava
}
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 18:16
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
mat.masar:23.10.2014 18:27

Dal jsem to tam a nic se neprojevuje :(. Netušíš kde může být chyba?

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 18:27
Avatar
Test Case
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Test Case:23.10.2014 18:44

Dej sem uryvek html kde máš ten nadpis, a uryvek css kde styluješ ten nadpis.
Jinak se opravdu nikdo nedozvi v čem máš chybu :)

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 18:44
Avatar
Test Case
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Test Case:23.10.2014 18:58

Nevšiml jsem si toho odkazu, ale stejně lepši je přidat úryvek kódu než aby se v tom každý musel hrabat.

Nevím proč ten nadpis chceš dávat výš mě se zobrazuje uprostřed, jen na něj se nacpalo menu, takže není půlka vidět.
To opravíš tím že přidáš

float:left;
 
Nahoru Odpovědět  +1 23.10.2014 18:58
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Fredep:23.10.2014 19:02

Mimochodem, který nadpis máš namysli, ten vlevo nahoře, nebo ten červený uprostřed? Jinak, zkus na ten nadpis kliknout pravým a dát revize prvku, zkontrolovat prvek (=u chromu), nebo něco takového a pohrát si tam s tím, to je nejjednodušší možnost. ;)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 19:02
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Test Case
mat.masar:23.10.2014 19:17

Aha no tak asi máš jiný prohlížeč(mám chrom). Stáhnu ještě jiný a zkusím to.

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 19:17
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Test Case
mat.masar:23.10.2014 19:57

Kam mám přesně vložit tvoji radu(float:left;)
header {
height: 73px;
position: fixed;
top: 0px;
background: url('fotky/po­zadi_sede.png');
width: 100%;
margin-top: 24px;
float: left;
}
Ale nic to nedělá. Možná že u tebe něco jo.

Editováno 23.10.2014 19:57
 
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 19:57
Avatar
Test Case
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Test Case:23.10.2014 21:28
nav ul {
margin: 0px;
list-style-type: none;
float: left;
}

Používám Chrome, a furt tam leze to menu na ty kolížky :D
Tak zkus do toho ul přidýt float:left; pak by to mělo být ok, aspoň to funguje podle "Developer Tool" :)

Editováno 23.10.2014 21:30
 
Nahoru Odpovědět 23.10.2014 21:28
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Test Case
mat.masar:24.10.2014 16:15

Jop funguje to, díky :D

 
Nahoru Odpovědět 24.10.2014 16:15
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.