Diskuze: využití odkazů

HTML a CSS Redakční systémy využití odkazů American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Jaroslav Kopřiva:13. června 11:37

Dobrý den, spravuji web v redakčním systému (Idea) a z hlavní stránky vedou na jednu konkretní podstránku 2 odkazy (článek aktualit a baner). Jak se dá zjistit na který kolik lidí kliká? V google analyst jsem našel z jakých stránek se na tu konkretní stránku přichází nicméně pokud se správně dívám, tak vzhledem k tomu, že oba odkazy jsou na jedné stránce toto není rozlišené a nepoznám na který odkaz se kliká. Našel jsem, že je možnost použít heatmapy, ale jednak na toto nejspíš nedostanu peníze a navíc předpokládám, že toto jako správce redakčního systému toto nebudu moci aplikovat a je třeba to vložit do zdrojového kódu.? Je nějaký způsob jak to tedy můžu zjistit? Děkuji

 
Odpovědět 13. června 11:37
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:14. června 9:01

Ten system neznam.
'google analyst' neexistuje. Nejspis se jedna o analytics.goo­gle.com. Pokud mas na jedne strance dva stejne odkazy na jinou jednu stranku, tak to by tam snad nemelo jit zjistit. Tam se odlisuje jen z odkud-kam se prislo.
'na toto nejspíš nedostanu peníze' - Kdyz to nechteji zaplatit, najdi si jineho zakaznika.

Budes muset pridat vlastni analyzu. (heatmapy, vlastni php kod)

Muzes zkusit ty odkazy nejak odlisit stranka.html?a=1, stranka.html?a=2. To ostatne budes muset udelat i pro vlastni analyzu.

Muzes tam pridat js kod, ktery to cislovani udela automaticky pro kazdy odkaz.
odkazy[i].href += '?odkaz=' + i
Pripadne to bude slozitejsi kod s detekci, zda ve href je uz otaznik nebo ne.

Nebo tam muzes pridat javascript, ktery upravi u odkazu onclick a nejdriv zavola ajax na tve vlastni pocitadlo a pak povoli presmerovani na stranku. (opet by to mohlo byt kombinovane s cislem odkazu) Coz by bylo takove rozsireni bez nutnosti zasahovat primo do redakcniho systemu. Jen by se do stranky linkoval tag <script>. Samozrejme, to pocitadlo by byl extra php kod.
google = php pocitadlo
https://www.itnetwork.cz/…adlo-navstev
https://www.tvorba-webu.cz/…_navstev.php - takove jednodussi, pro kazdy odkaz bys vytvoril extra soubor. Ale nemaji tam flock. Takze, ti to pocitadlo muze za jistych okolnosti zamrznout (2 uzivatele najednou oteviraji 1 soubor).

<?php
if(file_exists("pocet.txt")){
print "";
}else{
$file=fopen("pocet.txt","a");
fputs($file,"0");
fclose($file);
}
$soubor="pocet.txt";
$file=fopen("$soubor","r+");
$pocet=fgets($file,100);
$pocet++;
fseek($file,0);
fputs($file,$pocet);
fclose($file);
echo $pocet
?>

https://www.banan.cz/…nloadu-v-PHP

<?php
$file = $_GET["soubor"];
$list = "seznam.txt";
$size = filesize($list) + 1;

$fp = fopen($list, "r");
$content = fread($fp, filesize($list));
$dwn = explode("\n", $content);

$i=0;
$temp = "";

while ($dwn[$i] != ""){
  $tmp = explode ("|", $dwn[$i]);

  if ($tmp[0] == $file){
    $tmp[1] += 1;
  }

  $tmp[1] .="\n";
  $temp .= implode("|", $tmp);
  $i++;
}

fclose($fp);
$fp = fopen($list, "w+");
fputs($fp, $temp, $size);
fclose($fp);
?>
Editováno 14. června 9:03
 
Nahoru Odpovědět 14. června 9:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.