C a C++ týden ITnetwork Flashka zdarma
Akce! Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy C++. Lze kombinovat s akcí 50 % bodů navíc na prémiový obsah!
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!

Diskuze: Worpdress - import a změna fontů

Aktivity (1)
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
tbartolen:10.12.2016 17:29

Ahoj, měním fonty ve své WP šabloně. Teoreticky bych to udělal tak, že dám link do headeru a pak změním fonty v CSS...ale nevím kam do header.php fonty naimportovat

<?php
/**
 * The template for displaying site header
 *
 * @package    BestWebLayout
 * @subpackage Restaurant Advisor
 * @since      Restaurant Advisor 1.0
 **/
?>
<!DOCTYPE html>
<html <?php language_attributes(); ?> >
<head>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
        <?php if ( is_singular() && pings_open( get_queried_object() ) ) : ?>
                <link rel="pingback" href="<?php bloginfo( 'pingback_url' ); ?>">
        <?php endif;
        wp_head(); ?>
</head>
<body <?php body_class(); ?> >
<div class="advisor-wrapper">
        <header>
                <div class="advisor-top-header">
                        <div class="advisor-top-header-container">
                                <div id="advisor-contact-top">
                                        <?php $address = get_theme_mod( 'advisor_info_address' );
                                        $phone         = get_theme_mod( 'advisor_info_phone' );
                                        $reservation   = get_theme_mod( 'advisor_info_reservation' );
                                        if ( ! empty( $address ) ) {
                                                $link = apply_filters( 'advisor_ref_to_maps', $address );
                                                echo '<p id="advisor-view-us"><a href="' . esc_url( $link ) . '" target="_blank"> <i class="fa fa-map-marker"></i>' . __( 'Kde nás najdete?', 'restaurant-advisor' ) . '</a></p>';
                                        }
                                        if ( ! empty( $phone ) ) {
                                                echo '<p id="advisor-phone-top"><i class="fa fa-phone"></i>' . sanitize_text_field( $phone ) . '</p>';
                                        }
                                        if ( ! empty( $reservation ) ) {
                                                echo '<p id="advisor-reservation"><a href="' . esc_url( $reservation ) . '" target="_blank"> <i class="fa fa-coffee"></i>' . __( 'reservation', 'restaurant-advisor' ) . '</a></p>';
                                        } ?>
                                </div> <!-- #advisor-contact-top -->
                        </div> <!-- .advisor-top-header-container -->
                        <div class="advisor-clear"></div>
                </div> <!-- .advisor-top-header-->
                <div class="advisor-logo-header-container">
                        <div class="advisor-logo-header">
                                <?php if ( current_theme_supports( 'custom-logo' ) ) {
                                        $logo = get_custom_logo();
                                } else {
                                        $get_logo = get_theme_mod( 'advisor_header_logo' );
                                        $logo     = ! empty( $get_logo ) ? '<img src="' . esc_url( $get_logo ) . '" alt=" ' . esc_attr( get_bloginfo( 'name', 'display' ) ) . '">' : '';
                                }
                                if ( isset( $logo ) && ! empty( $logo ) ) { ?>
                                        <div id="advisor-logo">
                                                <a href="<?php echo esc_url( home_url() ); ?>">
                                                        <?php echo $logo ?>
                                                </a>
                                        </div>
                                <?php } ?>
                                <nav class="advisor-nav-logo-header">
                                        <?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary' ) ); ?>
                                </nav> <!-- .advisor-nav-logo-header -->
                                <div id="advisor-menu-button">
                                        <i class="fa fa-bars"></i>
                                </div>
                                <div class="advisor-clear"></div>
                                <nav id="advisor-compact-menu">
                                        <?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary' ) ); ?>
                                </nav>
                                <div class="advisor-clear"></div>
                        </div> <!-- .advisor-logo-header-->
                </div><!-- .advisor-logo-header-container-->
                <div class="advisor-banner-header">
                        <div class="advisor-background-banner" style="background: url('<?php header_image(); ?>') no-repeat center 100%; background-size: cover;">
                                <div class="advisor-title-banner-header">
                                        <div class="hgroup">
                                                <a href="<?php echo esc_url( home_url() ); ?>">
                                                        <h1 style="color:#<?php header_textcolor(); ?>;">
                                                                <?php echo esc_html( get_bloginfo( 'name' ) ); ?>
                                                        </h1>
                                                        <h3 style="color:#<?php header_textcolor(); ?>;">
                                                                <?php echo esc_html( get_bloginfo( 'description' ) ); ?>
                                                        </h3>
                                                </a>
                                        </div>
                                </div> <!-- .advisor-title-banner-header -->

___________________________________Tady bych to vložil já____________________________________

                                **<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto" rel="stylesheet">**
                        </div> <!-- .advisor-background-banner -->
                </div> <!-- .advisor-banner-header -->
        </header>

Takto?

Editováno 10.12.2016 17:30
Odpovědět 10.12.2016 17:29
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Jakub Rychlý:10.12.2016 17:34

Být tebou, tak ty fonty nasměruji přímo v CSS takto:

@import url('https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto');

A pak ho následně použiji:

body {
        font-family: 'Roboto';
}

Další možností je si do WP nainstalovat nějaký plugin na změnu fontů ;)

Nahoru Odpovědět  +1 10.12.2016 17:34
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
tbartolen:10.12.2016 17:39

na verzi 4.7 ty pluginy moc nefungují...takže když dám import do CSS (kamkoliv) tak potom změním v class nebo div ten daný font a mělo by to frčet, jo?

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 17:39
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Jakub Rychlý:10.12.2016 17:40

Stačí do CSS naimportovat ten font, který chceš a pak ho dáš k dané věci...poté by to mělo fungovat

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 10.12.2016 17:40
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
tbartolen:10.12.2016 17:44

Paráda, díky moc, o dost jednodušší a čistší řešení, jinak...kolik fontů by si dal na jednu stránku? P5emýšlím, jestli nechat vše v jednom nebo to mít mezi dva až tři fonty

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 17:44
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Jakub Rychlý:10.12.2016 17:46

Nooo...já tam osobně mám většinou jeden, občas třeba, když chci mít někde jiný, tak ho tam dám, ale myslím, že na jednom webu mám tak max 2-3 :)

Nahoru Odpovědět  +1 10.12.2016 17:46
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
tbartolen:10.12.2016 17:50

Takže není jiné východisko, než najít všechny divy, a v parent style.css je změnit na roboto...a nebo ještě hůř je otrocky přepsat do child / custom css...

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 17:50
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Jakub Rychlý:10.12.2016 17:51

Myslím, že stačí, když ten font nastavíš pro body a mělo by to fungovat všude :)

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 17:51
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
tbartolen:10.12.2016 17:54

Ona moje šablona nemá body v style.css :(

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 17:54
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Jakub Rychlý:10.12.2016 17:59

No tak ho v tom CSS přidej :)

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 17:59
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
tbartolen:10.12.2016 18:02

body {
font-family: roboto;}

Takto? To nejde...

Editováno 10.12.2016 18:02
Nahoru Odpovědět 10.12.2016 18:02
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
tbartolen:10.12.2016 18:23

tak jsem to nahradil hromadně v parent style.css...hlt to budu měnit každý update :)

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 18:23
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Avatar
Odpovídá na tbartolen
Jakub Rychlý:10.12.2016 18:24
body {
        font-family: 'Roboto';
}

Musí tam být uvozovky :)

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 18:24
Čím víc toho vím, tím víc zjišťuju, že vlastně nic nevím.
Avatar
tbartolen
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Rychlý
tbartolen:10.12.2016 18:35

JE to divný, ale nejde to, mám to i v child theme i v custom css, ale nic. KDyž jsem to zaměnil v té parent tak to šlo...=)

Nahoru Odpovědět 10.12.2016 18:35
Navštiv www.fb.com/skkelticz
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.