Avatar
werty
Člen
Avatar
werty:6.8.2013 19:28

Prosím poradíte mi, jak mám kombinovat různé listenery ?
např. Když mám JComboBox a JButton a chci, aby to tlačítko udělalo něco v závislosti na JComboBox.

 
Odpovědět 6.8.2013 19:28
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na werty
Milan Gallas:6.8.2013 19:31

Zkus uvést nějaký konkrétní příklad.

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 19:31
Avatar
werty
Člen
Avatar
werty:6.8.2013 19:39

Teď třeba zkouším převaděč jednotek a mám tam 1x JButton 2x JComboBox 1x JTextField a 1x JLabel. Mám to udělané tak, že do JTextField napíšu hodnotu potom v JComboBox vyberu v jaké jednotce to má být a v druhém JComboBox vyberu na jakou jednotku se to má převést. Pak zmáčknu tlačítko a mělo by se to převést.

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 19:39
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na werty
Jan Vargovský:6.8.2013 19:41

Tak to přece budeš řešit až v události, kdy to chceš vypočítat ne? (Až klikneš na tlačítko) Do té doby ti je úplně jedno co tam je.

 
Nahoru Odpovědět  +1 6.8.2013 19:41
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na werty
Milan Gallas:6.8.2013 19:53

Na tlačítko si nastavíš událost(Action­Listener) a v události zjistíš hodnoty komponent.
JComboBox:

int vybranaPolozka = combobox1.getSelectedIndex();

JLabel:

String hodnota = label1.getText();

a pak si s tím udělej co chceš :D

Editováno 6.8.2013 19:54
 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 19:53
Avatar
werty
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
werty:6.8.2013 20:37

Díky moc pomohlo mi to u toho JComboBox :))

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2013 20:37
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.