Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar
ucenidolazni
Člen
Avatar
ucenidolazni:10.5.2014 16:06

Zdravím všechny, prosím Vás, nevím jestli jsem se já nějak sekl nebo co se děje, ale nefunguje mi jaksi reference.Mám 2 primitivní třídy Staje a Tah1 a ze třídy Tah 1 mi nefunguje odkaz do třídy Staje. Předem děkuji všem za rady.

public class Staje {

    public int velikost = 4;

    public int velikost(int ubytek) {

        return velikost - ubytek;
    }

}
public class Tah1{

Staje staje = new Staje();

staje."tady píše no suggestion"



}
 
Odpovědět
10.5.2014 16:06
Avatar
ucenidolazni
Člen
Avatar
Odpovídá na ucenidolazni
ucenidolazni:10.5.2014 16:23

Už jsem přišel na to že reference mi funguje jen v konstruktoru Tah1, může mi někdo prosím vysvětlit proč to tak je ?

 
Nahoru Odpovědět
10.5.2014 16:23
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ucenidolazni
David Čápka:10.5.2014 16:28

Přijde mi minimálně divné pojmenovat metodu stejně jako vlastnost.

Nahoru Odpovědět
10.5.2014 16:28
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
ucenidolazni
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
ucenidolazni:10.5.2014 16:36

Tomu nerozumím :-(, můžeš mi to prosím objasnit co dělám špatně ? Jsem spíš začátečník. Předem děkuji. Myslíš velikost ?

Editováno 10.5.2014 16:37
 
Nahoru Odpovědět
10.5.2014 16:36
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na ucenidolazni
Luboš Běhounek Satik:10.5.2014 16:36

Nemůžeš psát funkční kód mimo metodu :) .

Nahoru Odpovědět
10.5.2014 16:36
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
ucenidolazni
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek Satik
ucenidolazni:10.5.2014 16:38

Já jsem idiot...díky za objasnění :-)

 
Nahoru Odpovědět
10.5.2014 16:38
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.