Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se PHP. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu. Více informací.
Hledáme asistenty pro kurzy programování - pohodová brigáda. Více info
PHP week
Avatar
Michal
Neregistrovaný
Avatar
Michal:26.2.2013 12:49

Zdravím, podle vašeho tutoriálu se snažím pomalu seznamovat s Javou a řekl jsem si, že zkusím udělat jednoduchý program. Ale narazil jsem na problém s příkazem

else

- píše chybu "else without if". Přikládám odkaz na screen. Odpověď prosím na e-mail. Díky za pomoc. =)
http://oi47.tinypic.com/2heam2c.jpg

 
Odpovědět
26.2.2013 12:49
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal
Kit:26.2.2013 12:55

Žádný obrázek nevidím.

Možná jsi neuzavřel větev then. Pošli sem ten kousek kódu.

Odpověď na e-mail nečekej. Není ani slušné o to žádat.

Nahoru Odpovědět
26.2.2013 12:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na Michal
Luboš Běhounek Satik:26.2.2013 12:55

Za

if (podminka)

se nepíše středník.

Máš trochu bordel v {} závorkách, vymaž ty, mezi kterými není žádný kód.

Nahoru Odpovědět
26.2.2013 12:55
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal
Kit:26.2.2013 13:00

Nechej si přeformátovat odsazení. Editor ti naznačí, jak tvůj program chápe. Podle toho snadno poznáš, kde máš chyby v závorkách. Máš jich tam požehnaně.

Nahoru Odpovědět
26.2.2013 13:00
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Michal
Neregistrovaný
Avatar
Michal:26.2.2013 13:06

Když jsem vymazal středníky a všemi možnými způsoby zkusil operovat s {}, stejně se nic nestalo a hlásí chybu.

{
if (volba == 1)
System.out.println("Vybrali jste čtverec.");
System.out.println("Nyní zadejte hodnotu a");
float a = Float.parseFloat(sc.nextLine());
vysledek = 4 * a;
System.out.println("Obvod čtverce je: " + vysledek);
System.out.println("Děkuji za použití aplikace.");
}
{
else
if (volba == 2)
System.out.println("Vybrali jste obdélník.");
System.out.println("Nyní zadejte hodnotu a");
float stranaa = Float.parseFloat(sc.nextLine());
System.out.println("Nyní zadejte hodnotu b");
float stranab = Float.parseFloat(sc.nextLine());
vysledek = (2 * stranaa) + (2 * stranab);
System.out.println("Obvod obdelníku je: " + vysledek);
System.out.println("Děkuji za použití aplikace.");
}

    }
}
 
Nahoru Odpovědět
26.2.2013 13:06
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal
Kit:26.2.2013 13:13

- První složená závorka má být až za podmínkou.
- "{" před "else" je úplný nesmysl, také patří až za podmínku.

if (volba == 1) {
 System.out.println("Vybrali jste čtverec.");
...
} else if (volba == 2) {
 System.out.println("Vybrali jste obdélník.");
...
Editováno 26.2.2013 13:15
Nahoru Odpovědět
26.2.2013 13:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal
Neregistrovaný
Avatar
Michal:27.2.2013 12:20

Vše v pořádku a funkční, díky moc za pomoc. =)

 
Nahoru Odpovědět
27.2.2013 12:20
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.