Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Programování Java

Java Java Programování Java

Aktivity (1)
Avatar
Prky
Člen
Avatar
Prky:24.7.2016 11:13

Dobrý den,
velmi mě zajímá programování a chtěl bych si ho vyzkoušet v praxi, mohli byste mi prosím doporučit nějaký program ve kterém by se dalo programovat v jazyce Java? Jestli vůbec něco takového existuje já fakt nevím :).

 
Odpovědět 24.7.2016 11:13
Avatar
Acerik
Redaktor
Avatar
Acerik:24.7.2016 11:16

Ahoj, postupuj podle návodů zde na itnetwork. Java základy

Nahoru Odpovědět  +2 24.7.2016 11:16
“Every programmer is an author.”
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Prky
patrik.valkovic:24.7.2016 11:16

Přečti si místní seriál na Javu. Hned druhý díl je instalace vývojového prostředí (http://www.itnetwork.cz/…ova-aplikace).

Nahoru Odpovědět 24.7.2016 11:16
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Prky
Člen
Avatar
Odpovídá na patrik.valkovic
Prky:24.7.2016 11:24

Díky moc :)

 
Nahoru Odpovědět 24.7.2016 11:24
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Jan Bezdíček:24.7.2016 11:40

nebo tu Javu uplne preskoc a zacni rovnou C#, kdyz uz se chces drzet u desktopu :D

 
Nahoru Odpovědět  -9 24.7.2016 11:40
Avatar
Marek Šimon
Člen
Avatar
Odpovídá na Prky
Marek Šimon:24.7.2016 12:24

Mne na začiatky napríklad pomohlo (ale fakt úplné začiatky) písať všetko v obyčajnom texťáku ako Notepad. Naučíš sa tak lepšie ovládať syntax (núti ťa to premýšľať ako to vlastne je), naučíš sa aspoň základy práce s CMD (príkazový riadok). A keď už sa dostaneš ďalej, tak potom nasadiť IDE.

Základy sú proste najdôležitejšie na nich staviaš ďalej.

 
Nahoru Odpovědět  +1 24.7.2016 12:24
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
mkub:24.7.2016 13:26

a preco by sanemohla hodit na desktop Java?
totiz je multiplatformova, cize pri dodrzani urcitych zakladnych pravidiel ten isty program v Jave by sa dal spustit aj na ARM architekture, ako aj na Intel architekture, lebo sa negeneruje pri kompilacii Java aplikacii nativny kod, ale bytekod, ktory spracuvava nasledne JVM
z toho vyplyva, ze dany bytekod by mal byt spustitelny vsade, kde bezi prislusna JVM

 
Nahoru Odpovědět  +2 24.7.2016 13:26
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
mkub:24.7.2016 13:32

C# sa menej hodi na multiplatformove aplikacie, nez Java, aj ked vdaka projektu Mono by sa dal povedat, ze jazyk C# je multiplatformovy, ale kvality implementacie jazyka C# v Mono ten jazyk dost znevyhodnuje oproti implementacie C# v .NET Studio od MS

 
Nahoru Odpovědět  +1 24.7.2016 13:32
Avatar
Štěpán
Člen
Avatar
Štěpán:25.7.2016 14:28

Až budeš vědět co to tak nějak programování je, moc doporučuju knihu Head First Java 2. vydání. Je to psané se spoustou obrázků a na konci každé kapitoly jsou různá cvičení.

 
Nahoru Odpovědět 25.7.2016 14:28
Avatar
Prky
Člen
Avatar
Odpovídá na Marek Šimon
Prky:6.8.2016 13:27

Do notepadu? Ale když tam udělám chybu v tom syntaxu tak mě to neopraví ne? Když jsem zkoušel nějaký příkazy v CMD tak mi to hned napsalo že tento příkaz není platný apod., to mě pořád nutilo ten příkaz popravovat aby to to CMD ,,vzalo".

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2016 13:27
Avatar
Marek Šimon
Člen
Avatar
Odpovídá na Prky
Marek Šimon:6.8.2016 13:46

Vsak ale od toho ten prikazovy riadok je.. oni ti to tam ukaze, co mas blbo.. ako nevravim, ze je to 100% lepsi navod ako sa naucit programovat, ja len vravim, ze ked mesiac sa budes takto ucit (alebo 2 tyzdne staci, proste tie najviac zakladne veci), tak ked prejdes napriklad na NetBeans tak sa budes citit ako keby nerobis nic a vsetko je robene za teba :D

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2016 13:46
Avatar
Prky
Člen
Avatar
Odpovídá na Marek Šimon
Prky:6.8.2016 16:09

:-) jj, no chce to trénink a ňákýho člověka co ti poradí

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2016 16:09
Avatar
Lubor Pešek
Člen
Avatar
Odpovídá na Marek Šimon
Lubor Pešek:12.9.2016 18:28

jak se to vezme - programátor má PŘEMÝŠLET a nehledat, jestli mu v kódu chybí středník. To za něj fakt musí dělat IDE. A jestli se od začátku naučíš, že na syntaxi strávíš půlku času, tak nebudeš dobrý developer;)

Nahoru Odpovědět 12.9.2016 18:28
Existují dva způsoby, jak vyřešit problém. Za prvé vyhoďte počítač z okna. Za druhé vyhoďte okna z počítače.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.