Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
birthday
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Tomáš Brůna:9.12.2015 22:03

Ahoj,
zase jsem našel pár věcí se kterými si nevím rady a nedaří se mi je vyzkoumat.

1.) Potřeboval bych reagovat hned když se změní obsah jednoho texboxu ale nějak nemůžu přijít na to jak napsat tu metodu aby fungovala, na internetu jsem něco našel ale to nefungovalo :(.
2.) Potřebuju ořezávát obrázky z jednotlivých stran, ale přes

img.height = x;
img.width = x;

to ořezává pouze z jedné strany.
Nemáte s tím již někdo zkušenosti? :)
Předem díky moc za každou radu ;)

Odpovědět
9.12.2015 22:03
Vi veri universum vivus vici
Avatar
pocitac770
Redaktor
Avatar
pocitac770:9.12.2015 23:30

Jakou používáš knihovnu? JavaFX nebo Swing?

 
Nahoru Odpovědět
9.12.2015 23:30
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pocitac770
Tomáš Brůna:10.12.2015 7:08

No jo, úplně jsem zapoměl :) používám JavaFX

Nahoru Odpovědět
10.12.2015 7:08
Vi veri universum vivus vici
Avatar
Richard H.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Richard H.:11.12.2015 18:32
  • textbox na to určitě bude mít nějaký event možná něco jak onInputTextChanged
  • zkušenost nemám ale zkus změnit fitwidth a fitheight
Nahoru Odpovědět
11.12.2015 18:32
Malý užitečný manuál je vždy lepší než bichle k ničemu.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Richard H.
Tomáš Brůna:11.12.2015 18:49

ano, je to event onInputTextChanged ale nevím jak ho zapsat aby fungoval z netu jsem to moc nepochopil
fitwidth a fitheight v nabídce není :(
ale i tak díky moc :)

tady je kód pro ukládání obrazků:

if (checkedSize)
               {
                 this.rect = new Rectangle();
                 rect.height = height;
                 rect.width = width;
               }
               else
               {
                this.rect = new Rectangle(Toolkit.getDefaultToolkit().getScreenSize());
               }

                BufferedImage image = new Robot().createScreenCapture(new Rectangle(rect)).getSubimage(0,0, height, width);

                ImageIO.write(image, "png", new File(path + "/screenshot.png"));
                System.out.println("ok");
Nahoru Odpovědět
11.12.2015 18:49
Vi veri universum vivus vici
Avatar
pocitac770
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
pocitac770:11.12.2015 19:14

Co vím, tak je akorát event "onInputMethod­TextChanged", a to už z názvu napovídá, že to nebude ono.... Zkus použít "onKeyReleased", je to takový kostrbatý, ale funguje to :D

 
Nahoru Odpovědět
11.12.2015 19:14
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pocitac770
Tomáš Brůna:11.12.2015 19:17

kouknu na to :) uvažuju jestli to nepřepsat do C# ;)

Nahoru Odpovědět
11.12.2015 19:17
Vi veri universum vivus vici
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.