Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Ajax a obrazky

JavaScript JavaScript Ajax a obrazky

Aktivity (1)
Avatar
saeQ
Člen
Avatar
saeQ:26.6.2015 17:43

Ahoj , na WAMPSERVER(y) v www.directory mam priecinok "images" , v tom priecinku mam obrazok zvany logo.png. Snazim sa dostat k tomuto obrazku cez AJAX a nasledne ho "hodit" na stranku.

function loadXMLDoc()
{
   var xmlhttp;
   if (window.XMLHttpRequest)
   {
     xmlhttp=new XMLHttpRequest();
   }
   else
   {
     xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
   }

   xmlhttp.onreadystatechange=function()
   {
     if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
     {
       var response = xmlhttp.responseText;


var img=document.createElement("img");
img.src=response;
var myDiv=document.getElementById("one");
myDiv.appendChild(img);


     }
   }

   xmlhttp.open("get","images/logo.png",true);
   xmlhttp.send();
}
window.onclick=loadXMLDoc

toto je moj kod, avsak v Chrome to vyhadzuje restrictiona ako cross origin a v mozile to vyhadzuje "not well formed" error. Cesta k obrazku je dobra pretoze ak zmenim trocha kod nato aby sa len innerHTML divu zmenilo a pouzijem

xmlhttp.open("get","images/change.txt",true);

tak to funguje.
Ako presne sa teda maju "brat" obrazky z databazy? A v pripade ze mam viac obrazok v danom priecinku , ako "vyberem" vsetky obrazky?

Dakujem za odpovede.

 
Odpovědět 26.6.2015 17:43
Avatar
saeQ
Člen
Avatar
Odpovídá na saeQ
saeQ:26.6.2015 18:08

Ked vsak zmenim .open na

xmlhttp.open("get","images/brm.jpg",true);

tak pise
NS_ERROR_DOM_BAD_­URI: Access to restricted URI denied

 
Nahoru Odpovědět 26.6.2015 18:08
Avatar
vosa53
Člen
Avatar
vosa53:26.6.2015 19:31

Proč to chceš dělat přes XMLHttpRequest? Vždyť můžeš jen v src změnit url. :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.6.2015 19:31
Avatar
saeQ
Člen
Avatar
Odpovídá na vosa53
saeQ:27.6.2015 2:58

Chcem to robit cez to preto , lebo planujem pridavat viacej obrazkov na server a chcem aby sa automaticky updatovala stranka

 
Nahoru Odpovědět 27.6.2015 2:58
Avatar
Taskkill
Šéfredaktor
Avatar
Taskkill:18.8.2015 20:14

Ahoj, nevím jestli stále aktuální otázka, odpověď bude ale stejně komplikovanější:

tak po pořadě - jak se mají správně brát obrázky z databáze? Tady je trochu rozkol v tom co jsi v době zadávání dotazu asi věděl o databázi a nebo o tom jak jsi to popsal - databáze je vlastně texťák obalenej nějakýma vlastnostma, takže úvah na téma jak uložit obrázek do databáze se radši vyvaruj. Dál...to co děláš není možný, nevím vlastně ani proč se o tuhle věc vlastně snažíš, vždyť by to šlo krásně jednoduše dokonce snad, za určitých podmínek i bez použití AJAXu ...no každopádně, pokud stále stojíš o vyřešení, určitě reaguj, jsem si jistý že existuje na míru šité řešení, se kterým ti můžu poradit :)

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2015 20:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.