Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
discount week 50
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:10.1.2013 21:32

Zdravím, mám problém ... dělám webovou stránku a chtěl bych pomocí js nahrat ze souboru napr neco.txt do urciteho divu obsah souboru ...
napsal sem toto :

function nahrajsoubor()
{
document.getE­lementById("di­vik").innerHTML= ODKAZ;
}

bohužel nevím, co napsat místo odkazu, aby se načetl ten soubor ...
Prosím pomoc :)
Děkuji !

Odpovědět
10.1.2013 21:32
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:10.1.2013 22:43

V JavaScriptu existuje FileReader. Podpora je ale dost slabá. Napsal jsem velmi jednoduchou třídu na zpracování takových souborů využívající jQuery. Podívej se sem: http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/61

Použití je snadné, vytvoříš si input[type="file"] s atributem data-trigger="uplo­adTextView":

<input type="file" data-trigger="uploadTextView" />

Pak se bude text zobrazovat hned za nahrávací tlačítko. Pokud bys ho chtěl umístit do nějakého prvku, přidáš atribut data-tragte="CSS selektor toho prvku":

<input type="file" data-trigger="uploadTextView" data-target=".view" />
<pre class="view">
        <i>Vyberte soubor</i>
</pre>

EDIT: Podpora File API a FileReader v různých prohlížečích: http://caniuse.com/#…

Editováno 10.1.2013 22:45
 
Nahoru Odpovědět
10.1.2013 22:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.