Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Franky:7.6.2013 17:45

čus, zkouším ajax a mám problém s metodou load()

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles/styles.css"/>

<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js">
</script>

<script>
$(document).ready(function(){
        var x = "data.txt";
        $("#odkaz").click(function(){
        $("#sekce").load(x);
    });
});
</script>

</head>
<body>

<section id="sekce">
koukej sem!
</section>
<a id="odkaz" href="index.php">klikni sem!</a>

</body>
</html>

podle mě mám všecno v počádku, soubor css a txt existuje.
Jsem z toho docela paf, tak se ptám vás jestli někdo nevíte kde je problém? Díky :)

 
Odpovědět 7.6.2013 17:45
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Franky
David Čápka:7.6.2013 18:35

Co konkrétně ti to dělá nebo nedělá?

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:35
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Franky:7.6.2013 18:42

kliknu na odkaz a nic

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:42
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Franky
David Čápka:7.6.2013 18:47

A co třeba JavaScriptová konzole, nemáš tam nějaký error? :P

Dej do toho click ještě console.log("klik­nuto") a koukni do konzole, jestli se to vypíše, abychom si byli jistí, že se ta událost volá.

EDIT: console.log malými písmeny :)

Editováno 7.6.2013 18:49
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:47
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Franky
Honza Bittner:7.6.2013 18:48

nejsem si jistý, ale není to tím, že po kliku na odkaz ti stránka skočí na adresu v tvém případě index.php ? ...

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:48
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:7.6.2013 18:50

To by dávalo rozum :) Co já vím, tak je v JS i událost click, onclick nebo něco podobného, to bych použil ;)

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:50
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
David Čápka:7.6.2013 18:52

Vždyť click používá, onclick je zastaralý HTML atribut.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Žůrek (misaz):7.6.2013 18:55

zastaralý? to slyším poprvé. Já ho pořád používám, validátoru to nevadí (nebo jsem nenarazil na místo, kde by mu to vadilo) a celkově se mi s tím dobře dělá.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Jiří Gracík:7.6.2013 18:56

Já jenom říkám co si mlhavě pamatuji, na JS bych se měl teď zaměřit, ale nemůžu se prokousat přes začátky :P

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:56
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jiří Gracík:7.6.2013 18:57

Vůbec nepochybuji že to je zastaralý, četl jsem to ještě na jakpsatweb u jednoho článečku z roku 2004 :P :D

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 18:57
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:7.6.2013 19:16

V HTML nemá JS co dělat.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 19:16
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Franky:7.6.2013 19:47

tak v konzoli se zdá být vše v pořádku :/

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 19:47
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Franky:7.6.2013 20:06

zvláštní, toto jsem upravil

$("#odkaz").click(function(){
        $("#sekce").load(x);

$("a").click(function(){
        $("section").load(x);

a funguje to :D, ale nechápu to

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 20:06
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:7.6.2013 20:44

onlick je platný atribut, click() je funkce jQuery, která ten atribut generuje.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 20:44
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:7.6.2013 20:49

Hovořil jsem o HTML atributu onclick, ne o události. Atribut by se neměl používat, porušuje to zásady neobtruzivního JavaScriptu.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 20:49
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Franky
David Čápka:7.6.2013 20:50

To je opravdu zvláštní :D

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 20:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Franky:7.6.2013 20:56

nemuze to být tím, že je to v externím css dokumentu?

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 20:56
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Franky
David Čápka:7.6.2013 21:00

Na CSSku tu přeci nezáleží. Můžeš nám to poslat, zítra bych se na to podíval.

Nahoru Odpovědět 7.6.2013 21:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Franky:7.6.2013 21:05

http://uloz.to/…ajaxload-rar - tady to máte a díky :)

 
Nahoru Odpovědět 7.6.2013 21:05
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Franky:13.6.2013 18:47

nevim proč, ale už to funguje

 
Nahoru Odpovědět 13.6.2013 18:47
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Franky
David Čápka:13.6.2013 18:48

To je dobře :) Já jsem se k tomu bohužel nedostal. Ono je možné, že to měl prohlížeč v cache a i když jsi to opravil, tak spouštěl verzi s chybou.

Nahoru Odpovědět 13.6.2013 18:48
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Franky:13.6.2013 18:58

ale mám teď jiný problém, nechávám si volat loadem formulář, ten se mi načte, ale pak když ho odešlu, tak se neodešle..

 
Nahoru Odpovědět 13.6.2013 18:58
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Franky
David Čápka:14.6.2013 10:04

Pokud ho odesíláš normálně, tak by to mělo fungovat. Pokud ho odesíláš JavaScriptem, tak to myslím nejde, prohlížeče to mají zakázané kvůli bezpečnosti.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 10:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Franky
Neregistrovaný
Avatar
Franky:14.6.2013 16:32

odesílám ho přes php(POST), syntaxe odesílání je správná

 
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 16:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.