Halloweenská akce! Na stránce s dobitím bodů zadej dole kód STRASIDELNYCH20 a získej porci +20% bodů zdarma!
Akce končí 31.10. o půlnoci.
Avatar
Ladislav Ohnivý:23. května 16:15

Zdravím, potřeboval bych radu. Chtěl bych udělat to, že by se na každé stránce na webu objevila část, která bude všude stejná (konkrétně menu a patička) a mohl bych jí pro všechny stránky měnit pouze z jednoho souboru. Napdalo mě to udělat buď přes dom v js nebo jednoduše prostě přes innerHTML a napsat tam ten html kód. Jak byste to udělali vy? Nechci ale nic extrémě pokročilého :D Snad jste mě pochopili.

 
Odpovědět 23. května 16:15
Avatar
Odpovídá na Ladislav Ohnivý
Martin Konečný (pavelco1998):23. května 16:17

Ahoj, proč toto nemůžeš řešit v jazyku, který běží na serveru? PHP, ASP, podle toho, ve kterém děláš.
Jednoduše si daný obsah dáš do jednoho souboru a ten jen vložíš do těch stránek (případně ideálnější varianta mít jeden spouštěcí soubor, ve kterém toto bude a stránky se budou vkládat do něj).

Nahoru Odpovědět 23. května 16:17
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Ladislav Ohnivý:23. května 16:28

Takhle... PHP umím jen základy a nepoužívám, rozhodně bych to teď nedokázal. ASP neumím vůbec :D Chápu, že jsou na to serverové jazyky daleko vhodnější, ale ptám se, jak by se to dalo dělat jen se znalostmi js, html, css. Vím, že bych se mohl naučit i PHP, ale taky to vezme nějakej čas a momentálně nejsem na takový úrovni, abych to zvládl.

 
Nahoru Odpovědět 23. května 16:28
Avatar
Odpovídá na Ladislav Ohnivý
Martin Konečný (pavelco1998):23. května 16:51
<?php

include "hlavicka.php";

?>

obsah stránky

<?php

include "paticka.php";

?>

žádné složitosti :)

přes JS by to teoreticky šlo taky, asi tak, jak jsi říkal - externí JS soubor, který by se linkoval, a vložil by obsah stránky skrze innerHTML (nebo appendChild). Bylo by to ale zbytečně komplikované.

Editováno 23. května 16:53
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 23. května 16:51
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Ladislav Ohnivý:23. května 17:00

Díky moc, vypadá to jednodušejc, než jsem čekal :D Rozhodně zkusím.

 
Nahoru Odpovědět 23. května 17:00
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Ladislav Ohnivý:23. května 17:22

Jinak už mi to funguje a bylo to hned :) Tak sem se něco nového přiučil a budu to používat častěji.

 
Nahoru Odpovědět  +1 23. května 17:22
Avatar
Odpovídá na Ladislav Ohnivý
Martin Konečný (pavelco1998):23. května 17:26

Pokud se tomu budeš chtít nějak věnovat, podívej se ještě zde: https://www.itnetwork.cz/…dani-stranek

Nahoru Odpovědět 23. května 17:26
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:24. května 8:19

Obecne je mozna lepsi pouzivat spis rendrovani nez include. Include je ale takove jednoduche pro jednodussi veci.

rendruj('sablona', $data); // tva funkce, muze to byt i str_replace

http://php.net/str_replace

<?php
// Outputs: apearpearle pear
// For the same reason mentioned above
$letters = array('a', 'p');
$fruit   = array('apple', 'pear');
$text    = 'a p';
$output  = str_replace($letters, $fruit, $text);
echo $output;
?>

jeste by to slo takto napsat:

$data = array(
'{a}' => 'orange',
'{b}' => 'ananas'
);
$tpl= '---- {b} ------ {a} ---';
$output  = str_replace(array_keys($data), $data, $tpl);
Editováno 24. května 8:22
 
Nahoru Odpovědět 24. května 8:19
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.