ITnetwork Flashka zdarma C# týden
Akce! Pouze tento týden sleva až 80 % na kurzy C# .NET. Lze kombinovat s akcí 50 % bodů navíc na prémiový obsah!
Brno? Vypsali jsme pro vás nové termíny školení Základů programování a OOP v Brně!
Avatar
Pepa Mochr Vladik:13.4.2018 12:30

Ahoj,
po troškách se učím php, mysql,atd.
Chtěl bych, aby se mi na strance obnovovali data z databaze každou 1s.
našel jsem tento kód:

<script type="text/javascript">

$(document).ready(function(){
 var refresh = function (){
$("#bunka1").load('nacti1.php');
$("#bunka2").load('nacti2.php');

}

   setInterval(refresh, 1000);
     refresh();

});
</script>

Pri pouziti jednoho radku to funguje spravne, ale kdyz chci aby se obnovovali dve bunky zaraz tak to nejde. hledal jsem ale nic jsem nenasel.


nacitani dat a ukladani do db kazdou vterinu asi neni uplne spravne ?

 
Odpovědět 13.4.2018 12:30
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):13.4.2018 12:41

Ahoj, tahat takhle data každou vteřinu vážně není úplně ideální. Co potřebuješ vyřešit za problém?

Nahoru Odpovědět 13.4.2018 12:41
Aktuálně připravuji browser RPG, FB stránka - https://www.facebook.com/AlteiraCZ
Avatar
Pepa Mochr Vladik:13.4.2018 13:26

Jde mi o neco jako realtime zobrazovani mnozstvi surovin(hra typu travian atd), kadou vteinu se aktualizuji "sklady" + zapis do db.

 
Nahoru Odpovědět 13.4.2018 13:26
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Pepa Mochr Vladik
Honza Bittner:13.4.2018 14:11

Tyhle úpravy můžeš dělat i u klienta a z databáze si tahat pouze změny, třeba postavení nového mlýnu a tedy rychlejší produkce obilí či tak. A to můžeš udělat tak, že ti server sám řekne, že se něco změnilo, případně se ptáš jen serveru na to, jestli se něco změnilo a pokud ano, vyžádáš si potřebná data. Tahat všechna potřebná data každou sekundu určitě není nejvhodnější řešení.

Nahoru Odpovědět 13.4.2018 14:11
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/...
Avatar
Odpovídá na Pepa Mochr Vladik
Uživatel sítě :13.4.2018 14:50

Na tohle bych spíže použil buď SSE nebo websocket.

Nahoru Odpovědět  +1 13.4.2018 14:50
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.