Diskuze: E-Shop

PHP PHP E-Shop American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Rasta_Man
Člen
Avatar
Rasta_Man:13.8.2013 13:23

Ahoj mám jeden dotaz chtěl bych dělat E-Shop ale nevím jestli si i u něj používá MVC architektůra nebo se používá jiná.

Děkuji za odpověď

 
Odpovědět 13.8.2013 13:23
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Rasta_Man
Inoue Yūki:13.8.2013 13:30

Můžeš použít architekturu jakou chceš. Při tvorbě aplikace a výběru architektury musíš vědět, jaká architektura tomu pomůže.

Nahoru Odpovědět 13.8.2013 13:30
Avatar
Rasta_Man
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Rasta_Man:13.8.2013 13:43

Jo děkuju, to pomůže mému rozhodování. :D

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 13:43
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Rasta_Man
Inoue Yūki:13.8.2013 13:50

MVC/MPV je populární a pro tento účel dokonalý, takže bych se vrhul do těchto dvou.

Nahoru Odpovědět 13.8.2013 13:50
Avatar
Rasta_Man
Člen
Avatar
Odpovídá na Inoue Yūki
Rasta_Man:13.8.2013 14:07

Jo děkuji :D asi použiju MVC ten je mi docela známej :D

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 14:07
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Rasta_Man
Kit:13.8.2013 14:24

Zkratka MVC je docela známá, ale její význam už o něco méně :)

Nahoru Odpovědět  +1 13.8.2013 14:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Rasta_Man
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Rasta_Man:13.8.2013 14:24

To jo ale já to myslel tak že už jsem to několikrát použil :)

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 14:24
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Rasta_Man
Kit:13.8.2013 15:31

Tak MVC se používá běžně. Přes GET se oslovuje Viewer, přes POST Controller a oba komunikují s uloženými daty - Modelem.

Nahoru Odpovědět  +1 13.8.2013 15:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:13.8.2013 16:55

Potěšilo mě, že po rozkliknutí vlákna byl dotaz kterej je na místtě a ne nic ve smyslu...Mám použít wordpress nebo joomlu:)

 
Nahoru Odpovědět 13.8.2013 16:55
Avatar
Rasta_Man
Člen
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Rasta_Man:13.8.2013 19:00

Já jsem snad nikdy WordPress a Joomlu nepoužil a ani nikdy nehodlám použít, všechno si udělám hezky sám. :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 13.8.2013 19:00
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Rasta_Man
Petr Nymsa:13.8.2013 19:03

Joomlu ještě celkem uznávám. Někdy mi přijde lepší nakodovat čistě šablonu než tvořit vlastní systém (sám jsem ještě nic nevytvořil). Například teď dělám web pro jednu skupinu. Použil jsem Joomlu -> psaní článků, widgety,slideshows, registrace uživatelů,... je to o priroitách projektu :). Joomla je snad jediné CMS které není až taková klikačka. Dá se říct spíše že to je složitá klikačka :D. Laik přes Joomlu taky web nepostaví, přes WordPress apod celkem snadno

Nahoru Odpovědět 13.8.2013 19:03
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.