Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:24.5.2013 21:32

Ahoj, mám na webu pomocí php udělané menu. Po kliknutí na položku menu se mi includuje pouze html kód do části, který potřeuji. Na "index.php" bych chtěl mít odkaz na "jinastranka" a sekci "#sem". Jak mám tedy napsat, aby se mi nejprve includovala stránka a poté v html dostal do sekce, kterou mám označenou #.
Děkuji za nápady, ahoj

 
Odpovědět
24.5.2013 21:32
Avatar
Odpovídá na niveses
Neaktivní uživatel:24.5.2013 23:19

Nerozumím otázce :P

Nahoru Odpovědět
24.5.2013 23:19
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:25.5.2013 7:12

Html stránku mám rozdělenou na sekce (<section>). Potřebují se dostat na jednu ze sekcí. Menu mám udělané pomocí php, include "neco.php". Jak se tedy mám dostat z jedné stránky "index.php" na sekci jiné stránky (neco.php) pomocí include. Snad to už bude jasnější :)

 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 7:12
Avatar
Odpovídá na niveses
Michal Žůrek - misaz:25.5.2013 8:07

budeš includovat

<section id="mojeNejakaSekce"></section>

a v navigaci dáš odkaz:

<a href="#mojeNejakaSekce"></a>
 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 8:07
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:25.5.2013 8:56

Jenže ten odkaz potřebuji na jedné již includované stránce. Takže já vlastně potřebují includovat jinou stranu a na ty jiný straně se dostat do sekce. Chápu správně, že ta tvoje verze by fungovala, pokud by stránka byla načtena. Díky moc

 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 8:56
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na niveses
Honza Bittner:25.5.2013 8:58

Nauč se raději http://www.itnetwork.cz/php/mvc ... je to snadnější a efektivnější než include .. :)

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 8:58
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
David Čápka:25.5.2013 9:31

MVC je pro začátek hrozně složité, ale ať si udělá ten první seriál, přesně tohle se tam řeší.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 9:31
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na niveses
David Čápka:25.5.2013 9:32

Tohle se dělá přes get parametr, je to vysvětlené v tom prvním seriálu v sekci PHP, přečti si ho :)

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 9:32
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:25.5.2013 10:21

Po napsaní adresy webu se dostanu na domovskou sranu(Index.php). V indexu mám menu :

<a href="index.php?stranka=domu">Domů</a>
<a href="index.php?stranka=onas">O nás</a>

A další položky v menu.

Dále mám:

<?php

  if (isset($_GET["stranka"]))
      $stranka = $_GET["stranka"];
  else
      $stranka ="domu";

  switch ($stranka):

      case"domu":
          include "domu.php" ;
          break;

      case"onas":
          include "onas.php" ;
          break;

      case"sluzby":
          include "sluzby.php";
          break;

      case"reference":
          include "reference.php";
          break;

      case"kontakt":
          include "kontakt.php";
          break;


      default:
          include"domu.php";
          break;
  endswitch

Toto mi includuje ten vlastní text. "Sluzby" mám rozdělené pomocí sekcí(<section>).
Z té první straně, !né v menu! se potřebuji dostat na stranu "sluzby" a sekce "Stavby". Kód píši do souboru "domu.php", což je již includovaná položka (1.strana a titulní strana)

Vše mi funguje, jak mám mu mám ale vysvětlit, že po kliknutí na "Stavby" se chci dostat do "služby" a sekce "Stavby".
Šlo by, že bych dal odkaz ve formě

Sluzby.php#stavby

, to ale přijdu o css styl, který mám napojený pouze na index.php.

Doufám, že už to bude jasné :D

 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:21
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:25.5.2013 10:32

MVC není složité, když se udělá správně :)

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:25.5.2013 10:34

Složitá je pro začátečníka i definice třídy, natož MVC.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:34
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:25.5.2013 10:35

MVC nepotřebuji, jsou to reprezentativní stránky, kde se nebude nic moc editovat.

 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:35
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
niveses:25.5.2013 10:39

A nevíš tedy kudy do toho, aby mi to fungovalo? :) a pak budu mít ještě jeden dotaz.. :) http://www.itnetwork.cz/…19fae713d1d3

Editováno 25.5.2013 10:40
 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:39
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na niveses
David Čápka:25.5.2013 10:40

Četl jsi co jsem ti psal? Tady máš odkaz: http://www.itnetwork.cz/…dani-stranek

Číst to za tebe už nemůžu.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:40
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:25.5.2013 10:44

Ano, to sem četl.

 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:44
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:25.5.2013 10:51

Už to mám!, teď ještě vyřešit to rozbalování.
Díky

 
Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:51
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na niveses
David Čápka:25.5.2013 10:52

Potom tedy víš jak to udělat. Máš tam vše popsané, dole máš dokonce ukázky ke stažení. Opravdu nevím, co víc pro tebe můžeme udělat.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:52
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:25.5.2013 10:53

MVC se dá udělat i uvnitř jedné poměrně krátké třídy. Rozhodně to nemusí být tak složité, jak je to prezentováno tady.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 10:53
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:25.5.2013 11:01

Jak jsem psal, k MVC je třeba dobrá znalost OOP a OOP rozhodně není pro začátečníky v PHP, co znají maximálně include. Nevím, jak bys MVC udělal v jedné třídě, ale pokud bys používal XSLT a podobné věci, určitě by to jednodušší nebylo.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 11:01
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:25.5.2013 11:18

OOP je především pro začátečníky. Jak začneš imperativně, tak se na OOP přechází těžko.

MVC se dá dělat i bez OOP.

XSLT se hodí na viewer jako šablona. Jde to i bez něho, jen je to v PHP trochu delší.

Ta třída se vejde do 100 řádek, není to složité.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 11:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:25.5.2013 11:23

OOP na webu je o mnoho hůře pochopitelné a představitelné než na desktopu. PHP je navržené tak, aby imperativně pomáhalo s generováním stránek, proto se i tak začíná. Třídu klidně pošli, zajímala by mě.

Nahoru Odpovědět
25.5.2013 11:23
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:26.5.2013 18:15

Nebude vadit, když ta třída bude ještě o něco kratší? :)

Nahoru Odpovědět
26.5.2013 18:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:27.5.2013 9:48

Určitě ne :)

Nahoru Odpovědět
27.5.2013 9:48
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:27.5.2013 9:51

Včera jsem dělal něco podobného v Pythonu a vyšlo to na 50 řádek. Zkusím to upravit do PHP.

Nahoru Odpovědět
27.5.2013 9:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.