Diskuze: mb_internal_encoding

PHP PHP mb_internal_encoding American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:14.8.2013 17:57

Ahoj, chci se zeptat, k čemu tato funkce vlastně je ?
Když napíšu

<?php
mb_internal_encoding("UTF-8");
echo("Ahoj světe");
?>

tak to vypíše

Ahoj světe

 
Odpovědět 14.8.2013 17:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:14.8.2013 18:02

Tohle jsi asi viděl jen z dálky - http://www.itnetwork.cz/php/manual

Nahoru Odpovědět 14.8.2013 18:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:14.8.2013 18:12

to jsem četl, tam máš napsaný

Výhoda Unicode (tedy UTF kódování) je, že se nemusíme starat o to, zda nám tam někdo vkládá češtinu, azbuku nebo něco jiného. Vždy se vše zobrazí správně.

Vždy se vše zobrazí správně.
Právě nechápu, proč mě se to správně neukazuje.

 
Nahoru Odpovědět 14.8.2013 18:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.