Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy. A zároveň využij akce až 30 % zdarma při nákupu e-learningu - Více informací.
Hledáme koordinátorku kurzů a programátora, 100% home office, 100% flexibilní. Prozkoumej aktuální pozice
Java week
Avatar
pokusnicek
Člen
Avatar
pokusnicek:9.5.2014 11:34

Ahoj,

vytvářím pro kamaráda webové stránky, kde by měla jít vložit motorka a cca 10 fotkami.

Představuji si to jako dotaz na databázi, kde bych zadal určité parametry a nevím jak to udělat s těmi fotkami. Protože jedna nahrát jde a když udělám víc jak jednu, tak webový server to nevezme.

Díky za rady.

 
Odpovědět
9.5.2014 11:34
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pokusnicek
David Čápka:9.5.2014 11:44

Fotky se obvykle nahrávají na FTP, ne do databáze. Stačí v HTML formuláři zapnout multiple na inputu typu file, do PHP ti potom přijde pole souborů, se kterými si uděláš co chceš.

Nahoru Odpovědět
9.5.2014 11:44
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
raito
Člen
Avatar
Odpovídá na pokusnicek
raito:11.5.2014 12:12

Přesně, jak odpověděl David.

Doporučuji pak provést následující: Pole fotek foreachem projdeš, názvy souborů změníš na unikátní hash, například:

$filename = md5(time());

a uložíš na FTP. Potom si uděláš tabulky jen na fotky, kam frkneš název souboru (+ třeba cestu, ale to bych doporučil mít někde v nějakém nastavení aplikace a vždy když budeš potřebovat, tak si jí před voláním obrázku z DB seskládáš) a třeba ID uživatele/motorky (nevím, podle čeho to máš párováný)...

no a render je jednoduchý. Pokud máš k dispozici ID klíč, prostě si querneš z DB tabulky fotek všechny, jejichž ID odpovídá... atd.

Nahoru Odpovědět
11.5.2014 12:12
Asi sem usnul. Co se dělo posledních... 5 let?
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.