Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy. Zároveň využij akce až 50 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
Aktualizovali jsme Zásady zpracování osobních údajů. Pokračováním užívání sítě projevíte souhlas s těmito podmínkami. Tuto zprávu můžete nyní zavřít.
java week + discount 50

Diskuze: PHP korekce výpisu hodnot do tabulky

Aktivity
Avatar
user
Tvůrce
Avatar
user:27.4.2012 18:03

Cus,
nemohu přijít na způsob jak udělat aby se mi začali z pole vypisované odkazy (každý na jeden řádek tabulky) po prvních pěti výpisech vypisovat zase od prvního řádku tabulky do druhé buňky. Mohl by mi s tím někdo pomoci? Doufám že jsem to srozumitelně vysvětlil :)

 
Odpovědět
27.4.2012 18:03
Avatar
Odpovídá na user
Drahomír Hanák:27.4.2012 19:03

Jedna možnost je převést si to pole na dvourozměrné a pak to jednoduše vypíšeš. Možná by to šlo i líp, ale momentálně mě nic nenapadá.

$array = array(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15);
$table = array();
foreach($array as $key => $value)
        $table [$key%5][$key] = $value;

echo "<table>";
foreach($table as $line) {
        echo "<tr>";
        foreach($line as $record) {
                echo "<td>$record</td>";
        }
        echo "</tr>";
}
echo "</table>";
 
Nahoru Odpovědět
27.4.2012 19:03
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na user
David Čápka:27.4.2012 19:07

Předpokládám, že chceš něco takového:

item1 item6
item2 item7
item3 ....
item4
item5

Kontroluj si v cyklu zda je řídící proměnná cyklu dělitelná 5ti, v PHP tuším if (i % 5) a v tu chvíli vyechuj začátek dalšího sloupce a předtím samozřejmě konec předchozího.

Nahoru Odpovědět
27.4.2012 19:07
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
Kit
Tvůrce
Avatar
Odpovídá na user
Kit:27.4.2012 19:43
$s=count($array);
for($i=0;$i<5;$i++) {
  echo "<tr>";
  for($j=$i;$j<$s;$j+=5) {
    echo "<td".$array[$j]."</td>";
  }
  echo "</tr>";
}
Nahoru Odpovědět
27.4.2012 19:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
user
Tvůrce
Avatar
user:27.4.2012 20:43

Děkuji pěkně za návrhy :)

 
Nahoru Odpovědět
27.4.2012 20:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.