Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: PHP XAMPP/LAMPP sesionstart

PHP PHP PHP XAMPP/LAMPP sesionstart American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 17:06

Čau,
mám menší technický problém na windows(xampp) jsem vytvořil v php aplikaci(začal), nicméně přešel jsem finálně na linux(lampp), ačkoliv mám shodně konfiguraci(doufám) tak zobrazení je vždy jiné. Ve windows v pohodě, v ubuntu:

PHP Warning:  session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by
PHP Warning:  session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent
PHP Notice:  Undefined index: HTTP_HOST in
PHP Notice:  Undefined index: REQUEST_URI in

nicméně chyby se nezobrazí pokud nedefinuji objekt jehož třída pracuje s LOGIN. Vypnul jsem zlib kompresi a output buffering.
Děkuji

 
Odpovědět 26.7.2013 17:06
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:26.7.2013 17:15

Zřejmě máš ve skriptech zapomenutý BOM.

Nahoru Odpovědět 26.7.2013 17:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 17:21

Zdroják je shodný s tím ve Windows a přesto. Btw: Mám PhpStorm.

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 17:21
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:26.7.2013 17:24

Už sis zkontroloval ten BOM? Některé editory z Windows ho tam cpou a pak to dělá přesně tyhle problémy.

Nahoru Odpovědět 26.7.2013 17:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:26.7.2013 17:37

Tohle se mi také stalo, pomohl Google. Pokud startuješ session, musí to být na začátku, resp. nesmí být vypsán žádný text. Databáze OK, ale text ne.

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 17:37
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 18:19

Zkusil jsem BOOM TEster(scriptem) a detekoval, nicméně v Hexu jsem BOM nenašel. Jakým způsobem myslíš "Nesmí být vypsán žádný test" ? Díky za snahu

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 18:19
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:26.7.2013 18:27

Před odesláním cookie nesmí být odeslán ani bajt HTML. BOM jsou hned tři bajty, navíc jsou neviditelné a blbě se odstraňují.

Zkus tohle:

tail --bytes=+4 skript.php

Pokud bude výstup (začátek) vypadat stejně, ulož si ho.

Nahoru Odpovědět 26.7.2013 18:27
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 18:29

Ne tvle mě už jebne, http://uloz.to/…v/fcb-1-phps, když to někde zničí budu rád. Dík
PS: Už jsem skoušel, dokonce i php skritpem i přes vim dokonce i přes GHEX a nic

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 18:29
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:26.7.2013 18:40

Není tam BOM, ale je tam celá hlavička HTML. Cookie musíš odeslat ještě před tou hlavičkou.

Nahoru Odpovědět 26.7.2013 18:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 18:46

Áha but fucking logic, proč mi to ve woknech jde ? Nicméně i když jsem skript vložil před efekt to nemělo ...

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 18:46
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:26.7.2013 19:01

Možná jsi tam to cookie předtím neměl a teď sis ho dodělával.

Nahoru Odpovědět  +1 26.7.2013 19:01
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 19:02

SDK je převzatý z fcb. Jde o naprosto shodnej kód. I pokud napíšu jenom čistě skript, chyba je stejná.

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 19:02
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:26.7.2013 19:15

Možná jsi na Windows měl zapnutý
http://php.net/…ut-buffering

Nahoru Odpovědět 26.7.2013 19:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 19:19

Jak jsem již psal konfigurace stejná.

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 19:19
Avatar
Sadd
Neregistrovaný
Avatar
Sadd:26.7.2013 21:40

No nicméně smazal jsem lampp nahodil z taskselu LAMP, problém byl jinde.
Ta Třída Facebook potřebovala CURL PHP, který jsem instaloval na windows, na linux ne :)

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 21:40
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:26.7.2013 21:47

Pod zkratkou LAMP jsem našel akorát balíček lampython. Nevím, proč se ta zkratka používá.

Nahoru Odpovědět 26.7.2013 21:47
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:1.8.2013 23:24

Jednoduše, je to tak v taskselu ;)

 
Nahoru Odpovědět 1.8.2013 23:24
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
Kit:1.8.2013 23:35

Aha. Tasksel jsem nikdy nepoužíval. Ovšem teď význam Apache pro lokální stroje asi trochu poklesne, protože PHP 5.4 se už samo umí chovat jako HTTP server.

Nahoru Odpovědět 1.8.2013 23:35
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.