Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):29.1.2013 14:17

Ahoj, měl bych dotaz na kolegy webovkáře, dělém dlouhodobku do školy a potřeboval bych zprovoznit upload souborů na server, pokud možno tak, aby se ukazovalo kolik už je nahráno (progress-bar) a taky abych do skriptu mohl přidat příkaz se zápisem do databáze. Neexistuje nějaký hezký plug-in, který by tohle umožňoval? Už to hledám tři dny, zkoušel jsem Uploadify, kterej se zdánlivě tváří, že funguje ale ve složce pak žádnej soubor neni a slyšel jsem, že to není jedinej problém. Poraďte prosím.

Odpovědět 29.1.2013 14:17
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:30.1.2013 20:39

Ahoj,stím progress barem ti neporadím. Co se týče nahrávání, trvalo mi to poprvé hrozně dlouho rozběhat a při pročítání disk. for. nejčasstěji lidé měli špatně nastavená práva, to se mohlo stát i tobě.

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2013 20:39
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:30.1.2013 21:09

Progressbar je vážně problém, raději se ho vzdej a zobraz tam takový ten gif co jede stále a pod to napiš nahrává se :) Samotné nahrání souboru je velmi jednoduché, stačí tam formulářové pole a pár řádek PHPčka.

Nahoru Odpovědět 30.1.2013 21:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Michael Olšavský:30.1.2013 21:35

David Čápka to rekl uplne presne. Krome progressbaru to neni nic sloziteho. Zkus si to najit na webu. Kdyztak muzu nahodit svoje kody pro upload.

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2013 21:35
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Drahomír Hanák:30.1.2013 21:37

Kdysi jsem něco takového psal pro jQuery a PHP, ale nedodělal jsem to a zdrojový kód už také bohužel nemám. Upload bar ale fungoval a to bylo asi před dvěma lety, takže teď by to neměl být problém udělat :) Myslím ale, že by nemělo smysl, psát na to vlastní skript. Existuje spousta hotových řešení. Zkus nastavit ta přístupová práva, jak píše jan.vencl

Editováno 30.1.2013 21:38
 
Nahoru Odpovědět 30.1.2013 21:37
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):31.1.2013 9:04

Práva jsem nastavil, ale pořád nic, asi to udělám jak píše sdraco

Nahoru Odpovědět 31.1.2013 9:04
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.