Předvánoční Black Friday Předvánoční Black Friday
Až 80% zdarma! Předvánoční BLACK FRIDAY akce. Více informací
Avatar
michal Čepelák:6. července 22:56

Zdravím,
potřeboval bych poradit jak udělat přidání textového pole.

Zkusil jsem: Jsem začátečník tak nevím moc jak na to

Chci docílit: mám v databázi udělany sklad se skaldovými položkami a potřeboval bych ve formuláří abych mohl vybírat položky z databáze ze skladu ale položka může být jedna nebo taky několik ještě tam bude počet kusů u určité skladové položky. Děkuji moc za rady.

 
Odpovědět 6. července 22:56
Avatar
Tomáš Martin Holub:7. července 19:48

Myslíš něco na tenhle styl ?

<form>
<select>
<?php
foreach($rows as $row)
{
echo "<option>" . $row["$položka"] . "</ption>"
}
?>
</select>

Nevím jestli to bude fungovat sesmolil jsem to tady na rychlo.

 
Nahoru Odpovědět  +1 7. července 19:48
Avatar
Roman Duchoň:8. července 12:49

To záleží... hrozně všeobecný dotaz, těžko radit.
Tak formulář uděláš třeba takto:

<form action="index.php" method="get">
    <input type="checkbox" name="jedna" value="jedna" id="jedna"><label for="dva">Jedna</label>
    <input type="checkbox" name="dva" value="dva" id="dva"><label for="dva">Dva</label>
    <input type="checkbox" name="tri" value="tri" id="tri"><label for="tri">Tři</label>
        <input type="submit" value="Odešli">
    </select>
</form>

Propojíš ho s databází u elementu form - action - cesta a method (get nebo post).
A také musíš mít správně nastavené připojení k databázi - mysqli_connect.

Pak pomocí <?php skriptu> komunikuješ s databází mysqli_query($db_spo­jeni, "SELECT seznam_sloupců FROM seznam_tabulek");

Taky začínám a Tvůj dotaz je hrozně všeobecný - proto celkem všeobecná odpověď.
Tak buď víc specifikuj a nebo nepřeskakuj a uč se postupně. ;)

Nahoru Odpovědět  +1 8. července 12:49
RD
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na michal Čepelák
Petr Čech:8. července 13:18

Nech mě hádat. Máš prakticky nulové zkušenosti a dostal jsi se k hotovému projektu, a teď nemáš nejmenší tušení, jak ten projekt funguje. Pokud ano, nemá smysl ti odpovídat, protože se musíš naučit minimálně základy PHP - a potom budeš vědět, jak to udělat.

Nahoru Odpovědět  +4 8. července 13:18
the cake is a lie
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:11. července 15:03

Moc obecne. Zalezi na tom, co mas, kde mas a jak to pracuje.

  • pridas do sql tabulky sloupec
  • zkontrolujes / zmenis vsechny sql dotazy INSERT, SELECT, UPDATE, DELETE jestli tam neni treba doplnit ten sloupec
  • zkontrolujes html kod a doplnis inputy nebo vystupy
  • zkontrolujes php kod, doplnis do vystupnich tabulek, upravis kod

Kdyz se v projektu vyznas, je to otazka 1-2h. Kdyz kod neznas, tak i 2-14 dni, protoze to musis udelat tak, aby vse spravne fungovalo.

1. Textove pole se v html jmenuje <textarea>. Ma nekolik parametru, jako rozmery, atd. Pro php je dulezite jen name (name="nove_pole"). https://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html
Musis ho umistit dovnitr formulare, tagy <form> a </form>. Kdyz se klikne na tlacitko, odesila se vse jen uvnitr formulare.

2. V php si preberes data pomoci
$nove_pole = $_POST['nove_po­le']; nebo
$nove_pole = $_GET['nove_pole'];

3. Provedes v php kontroly, validaci, odstranis zakazane znaky, ktere by mohli spustit php kod hackera, ktery ti vyplni do html formulare do toho policka. Pokud to neudelas, obvykle je pruser do 14 dnu - 2 roky.

4. Ze jsi prevzal spravna data si muzes overit vypsanim do html pres
echo "<hr>$nove_po­le<hr>";

5. Mno, a pak uz jen pridat do INSERT / UPDATE sql dotazu

6. A upravit i vsechny ty dalsi veci, ktere jsem popsal prvne.

Priklad posilani dat formularem do php

<?php
$nove_pole = $_POST['nove_pole'];
echo "<hr>$nove_pole<hr>";
?>
<form method=post>
  <textarea name=nove_pole></textarea>
</form>
 
Nahoru Odpovědět 11. července 15:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.