Python týden Geek tričko zdarma
Tričko zdarma! Stačí před dobitím bodů použít kód TRIKO15. Více informací zde
Pouze tento sleva až 80% na kurzy Python

Diskuze: require na subdoménách nefunguje

Aktivity (2)
Avatar
Jan Bartík
Člen
Avatar
Jan Bartík:9.9.2018 8:47

Ahoj prosím o radu zkouším zdejší tutoriály a vytvořil jsem si na ubuntu několik subdomén na localhostu a na první subdoméně mě require funguje a na druhé ne konkrétně v autoload function zdrojové soubory níže...díky za každou radu :)

Zkusil jsem: /************­***************sub doména 1 která funguje**********­**/
mb_internal_en­coding('UTF-8');

function autoloadFuncti­on($class)
{
// Končí název třídy řetězcem "Kontroler" ?
if (preg_match('/Con­troller$/', $class))
require('app/con­trollers/' . $class . '.php');
elseif(file_e­xists('app/mo­dels/' . $class . '.php'))
require('app/mo­dels/' . $class . '.php');
else
require('utilite/' . $class . '.php');
}
spl_autoload_re­gister('autolo­adFunction');

require_once('ap­p/Application­.php');
$app = new Application();
$app->run();

/************­********************sub­doména dva nefunguje error:Uncaught Error: Class 'Db' not found *************­******/

mb_internal_en­coding("UTF-8");

// Callback pro automatické načítání tříd controllerů a modelů
function autoloadFunkce($tri­da)
{
// Končí název třídy řetězcem "Kontroler" ?
if (preg_match('/Kon­troler$/', $trida))
require("kontro­lery/" . $trida . ".php");
else
require("modely/" . $trida . ".php");
}

// Registrace callbacku (Pod starým PHP 5.2 je nutné nahradit fcí __autoload())
spl_autoload_re­gister("autolo­adFunkce");

// Připojení k databázi
Db::pripoj("127­.0.0.1", "blbl", "blblblbl", "mvc_db");

// Vytvoření routeru a zpracování parametrů od uživatele z URL
$smerovac = new SmerovacKontro­ler();
$smerovac->zpracuj(arra­y($_SERVER['RE­QUEST_URI']));

// Vyrenderování šablony
$smerovac->vypisPohled();

Chci docílit:

 
Odpovědět  -1 9.9.2018 8:47
Avatar
Jakub Du
Člen
Avatar
Jakub Du:9.9.2018 16:48

Takhle je v tom hroznej chaos. Nemuze to najit class Db, tudiz je mozny ze se to jinak jmenuje, mas to napsany malyma pismenama (linux je nachylny na maly a velky pismena) nebo k tomu vede jina cesta...

Editováno 9.9.2018 16:50
 
Nahoru Odpovědět 9.9.2018 16:48
Avatar
Jan Bartík
Člen
Avatar
Jan Bartík:9.9.2018 18:16

Omlouvám se ale problém vyřešen(nebyla nastavena práva při zkopírování do složky /var/www ze zdejších tutoriálů :) )...nevím jak vlákno smazat

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 9.9.2018 18:16
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.