Vánoční nadílka Vánoční nadílka
Vánoční akce! Daruj lepší budoucnost blízkým nebo sobě. Až +50 % zdarma na dárkové poukazy. Více informací

Diskuze: require na subdoménách nefunguje

PHP PHP require na subdoménách nefunguje American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Jan Bartík
Člen
Avatar
Jan Bartík:9. září 8:47

Ahoj prosím o radu zkouším zdejší tutoriály a vytvořil jsem si na ubuntu několik subdomén na localhostu a na první subdoméně mě require funguje a na druhé ne konkrétně v autoload function zdrojové soubory níže...díky za každou radu :)

Zkusil jsem: /************­***************sub doména 1 která funguje**********­**/
mb_internal_en­coding('UTF-8');

function autoloadFuncti­on($class)
{
// Končí název třídy řetězcem "Kontroler" ?
if (preg_match('/Con­troller$/', $class))
require('app/con­trollers/' . $class . '.php');
elseif(file_e­xists('app/mo­dels/' . $class . '.php'))
require('app/mo­dels/' . $class . '.php');
else
require('utilite/' . $class . '.php');
}
spl_autoload_re­gister('autolo­adFunction');

require_once('ap­p/Application­.php');
$app = new Application();
$app->run();

/************­********************sub­doména dva nefunguje error:Uncaught Error: Class 'Db' not found *************­******/

mb_internal_en­coding("UTF-8");

// Callback pro automatické načítání tříd controllerů a modelů
function autoloadFunkce($tri­da)
{
// Končí název třídy řetězcem "Kontroler" ?
if (preg_match('/Kon­troler$/', $trida))
require("kontro­lery/" . $trida . ".php");
else
require("modely/" . $trida . ".php");
}

// Registrace callbacku (Pod starým PHP 5.2 je nutné nahradit fcí __autoload())
spl_autoload_re­gister("autolo­adFunkce");

// Připojení k databázi
Db::pripoj("127­.0.0.1", "blbl", "blblblbl", "mvc_db");

// Vytvoření routeru a zpracování parametrů od uživatele z URL
$smerovac = new SmerovacKontro­ler();
$smerovac->zpracuj(arra­y($_SERVER['RE­QUEST_URI']));

// Vyrenderování šablony
$smerovac->vypisPohled();

Chci docílit:

Odpovědět  -1 9. září 8:47
Janko
Avatar
Jakub Du
Člen
Avatar
Jakub Du:9. září 16:48

Takhle je v tom hroznej chaos. Nemuze to najit class Db, tudiz je mozny ze se to jinak jmenuje, mas to napsany malyma pismenama (linux je nachylny na maly a velky pismena) nebo k tomu vede jina cesta...

Editováno 9. září 16:50
 
Nahoru Odpovědět 9. září 16:48
Avatar
Jan Bartík
Člen
Avatar
Jan Bartík:9. září 18:16

Omlouvám se ale problém vyřešen(nebyla nastavena práva při zkopírování do složky /var/www ze zdejších tutoriálů :) )...nevím jak vlákno smazat

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 9. září 18:16
Janko
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.