Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar
no.good
Člen
Avatar
no.good:6.9.2015 14:21

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak můžu udělat v php rozdíl mezi dvěma časy a výsledkem by byl rozdíl v minutách. Níže mám část kódu, který jsem zkoušel, nicméně výsledkem je čas o 120 minut jiný než očekávám, hádám, že problém je v časové zóně, ale nepřišel jsem jak toto nastavit.

<?php
//Čas pro porovnání s aktuálním časem
$dateDB = strtotime("2015-09-06 20:47:40");


//Aktuální čas 14:16
$now = time();

$datediff = $dateDB - $now;

echo ($datediff/(60));


//echo vypsalo 510.51666666667
//ale správný výsledek by měl být 390.51666666667

Díky

 
Odpovědět
6.9.2015 14:21
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na no.good
Neaktivní uživatel:6.9.2015 14:32

Přidej na začátek skriptu řádek

date_default_timezone_set ("Europe/Prague")
  • používej třídu DateTime, líp se tam tyto věci řeší, a máš tam nastavitelnou timezone
Editováno 6.9.2015 14:33
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
6.9.2015 14:32
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.