Avatar
Adam Matis
Člen
Avatar
Adam Matis:16. července 11:57

Ahoj chci se zeptat. Prozatím mám web v takovém stadiu, že hlavní index stránky kopiruju do dalších php souborů a upravuju jen obsah. Zdá se mi to ale hodně takové, jako když se používá jen čisté html+css. Jak se to řeší v praxi ? Kdybych měl například registrace.php, tak na tu základní kostru použít include(index.php) a jak pak v takovém souboru rozšířím obsah ? Například že doplním do <section> formuláře.

 
Odpovědět 16. července 11:57
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Matis
Petr Čech:16. července 12:05

Postavíš web na nějakém frameworku, v ČR je asi nejvíc populární Nette.

Nahoru Odpovědět  +1 16. července 12:05
the cake is a lie
Avatar
Adam Matis
Člen
Avatar
Adam Matis:16. července 12:13

Na Nette se určitě chystám podívat. Pokud bych to chtěl ale vyřešit bez něj, mohu nějak udělat, abych do includnitého obsahu vložil například ty formuláře do přesně daného místa ?

 
Nahoru Odpovědět 16. července 12:13
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Matis
Petr Čech:16. července 13:03

Tak potom si budeš muset vymyslet nějaké vlastní řešení. Nejprimitivnější je, že si uděláš nějaký soubor jako init.php, kde budou věci jako nastavení autoloadingu, připojení k db a pod. Potom si uděláš třeba header.php, kde bude HTML pro začátek souboru, a nakonec footer.php, kde bude konec stránky. Takže to ve výsledku může vypadat nějak takto:

header.php:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
...
</head>
<body>
<article>

footer.php

</article>
</body>
</html>

registrace.php:

<?php
require_once "include/init.php"
require "include/header.php"
?>

<h1>Title</h1>
<p>
content
</p>

<?php
require "include/footer.php";

Samozřejmě je to je strašně primitivní a celkem neflexibilní, ale proto používáme frameworky, aby toto řešily za nás.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 16. července 13:03
the cake is a lie
Avatar
Adam Matis
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech
Adam Matis:16. července 13:23

Dobře díky.

 
Nahoru Odpovědět 16. července 13:23
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.