Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
rrepin15:23.9.2015 19:30

Ahoj, nikde na internetu nemužu najit jak pomocí php spustím exe soubor, ktery bude ve stejnem adresáři jako index. Předem diky za odpověď.

 
Odpovědět
23.9.2015 19:30
Avatar
Nahoru Odpovědět
23.9.2015 19:31
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
rrepin15:23.9.2015 19:51

Nefunguje mi to. Neposkytnete někdo prosím kod?

 
Nahoru Odpovědět
23.9.2015 19:51
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Patrik Valkovič:23.9.2015 20:01

Kde máš hosting? Pokud máš nějaký free, tak to určitě není povolené. I na komerčních serverech to je zpravidla zakázáno - z dobrého důvodu. Bash je mocný nástroj!

Nahoru Odpovědět
23.9.2015 20:01
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
rrepin15:23.9.2015 20:04

Mam to na svem PC přes wamp.

 
Nahoru Odpovědět
23.9.2015 20:04
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Patrik Valkovič:23.9.2015 20:11
$return = shell_exec("dir");
print_r($return);

Tohle mi normálně funguje, mám taky wamp a ni jsem nenastavoval.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět
23.9.2015 20:11
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
00
Člen
Avatar
Odpovídá na Patrik Valkovič
00:23.9.2015 20:29

To se nastavuje pro každý program zvlášt. Alespoň u mě.

 
Nahoru Odpovědět
23.9.2015 20:29
Avatar
Patrik Valkovič:23.9.2015 20:34

Ještě mě napadá, mě se Wamp defaultně spouští s právy Admina, jestli to nebude tím.

Nahoru Odpovědět
23.9.2015 20:34
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Jindřich Máca
Redaktor
Avatar
Jindřich Máca:24.9.2015 2:00

Ahoj, předpokládám, že když chceš spustit exe soubor, tak jsi na Windows. Jakou máš verzi PHP a co ten spuštěný program má přesně dělat tj. chceš ho spustit na pozadí nebo čekat na výsledky? Dále, zadáváš k němu správnou cestu a zkusil ses podívat, jestli ten program nevrací nějakou chybu? Jako spouštět takhle programy z PHP není úplně sranda. :-D Taky by mě zajímalo k čemu konkrétně potřebuješ spouštět lokální programy z webové aplikace a pokud to není jen pro lokální použití, jak to plánuješ nasadit někam jinam na server?

 
Nahoru Odpovědět
24.9.2015 2:00
Avatar
Odpovídá na rrepin15
Neaktivní uživatel:24.9.2015 8:10

Ahoj, jak už tady většina lidí naznačila, je zapotřebí více informací o prostředí v kterém to má fungovat.

Jinak budeš vesměs odkázán sem: http://php.net/…ell-exec.php Jinak shell_exec by měl normálně fungovat. Vyzkoušej si nejprve spuštění programu přes klasický "cmd"

Nicméně, nemyslím si, že je dobrý nápad. Mít spustitelný program v adresáři webu smrdí špatným návrhem, nebo vágní bezpečnostní politikou.

Nahoru Odpovědět
24.9.2015 8:10
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
rrepin15
Člen
Avatar
Odpovídá na Jindřich Máca
rrepin15:24.9.2015 16:25

Na server to davat nebudu jen takový menší vtípek na segru :-D

 
Nahoru Odpovědět
24.9.2015 16:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.