Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C# .NET
Aktuálně: Postihly zákazy tvou profesi? Poptávka po ajťácích prudce roste, využij slevové akce 80% výuky zdarma!
https://www.itnetwork.cz/csharp
Avatar

Člen
Avatar
:8.2.2014 14:02

Zdravím,
mám tu problém s mým projektem SunGo (určitě ho hodně z vás zná :) ). Na hlavní stránce je PHP kód, který, pokud je v session login něco jiného než prázdno spustí if, pokud tam je prázdno, otevře stránku s přihlášením. Pro rejpaly, na serveru je přístup ke složce pages povolen jen IP 127.0.0.1 - takže jen serveru. Vám to vyhodí 403 :P

<?php
    session_start()
    if($_SESSION['login'] != "") {
        if ($_GET["page"] == "settings") {
            include "pages/settings.php";
        }
        elseif ($_GET["page"] == "app") {
            include "pages/app.php";
        }
        elseif ($_GET["page"] == "about") {
            include "pages/about.php";
        }
        elseif ($_GET["page"] == "index") {
            include "pages/index.php";
        }
        else {
            header('Location: ?page=index');
        }
    }
    else {
        include "pages/login.php";
    }
?>

Upřímně? V těch chybách se moc nevyznám, je to pro mě akorát bordel navíc, takže ta chyba zní
Parse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF) in /Applications/XAM­PP/xamppfiles/htdoc­s/index.php on line 16
Na lajně 16 je začátek toho ifu, který rozhoduje, jestli login nebo stránka.
Nevíte, jak to vyřešit? Předem dík za rady ;)

Editováno 8.2.2014 14:03
 
Odpovědět
8.2.2014 14:02
Avatar
Fugiczek
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na
Fugiczek:8.2.2014 14:10

Na druhym radku ti chybi strednik :D

 
Nahoru Odpovědět
8.2.2014 14:10
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
:8.2.2014 14:11

Wow, díky, já si říkal že to bude zas jenom chyba typu chybějící znak :D

 
Nahoru Odpovědět
8.2.2014 14:11
Avatar

Člen
Avatar
:8.2.2014 19:29

Tak, mám tu další problém. Mám tabulku install a v té je uloženo ID aplikace a ID uživatele. Já potřebuju podle session ID vytáhnout z tabulky install ID aplikace a pomocí ID aplikace vytáhnout z tabulky apps název aplikace. Zkouším to takto, ale nemá mě to rádo a vyhazuje errory. Doufám, že je to jen další blbá chyba. Programuju to už od rána, tak bych se tomu ani nedivil.

$result = mysql_query("SELECT * FROM install WHERE user = '".$_SESSION['id']."'");
    while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
        $app = $row['app'];
    }
    $appname = mysql_query("SELECT * FROM apps WHERE user = '".$app."'");
    while($row2 = mysql_fetch_assoc($appname)){
        echo '<a href="?page=app&app='.$row2['name'].'"><li>'.$row2['name'].'</li></a>';
    }
Editováno 8.2.2014 19:30
 
Nahoru Odpovědět
8.2.2014 19:29
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Honza Bittner:8.2.2014 19:32

Ještě k tomu prvnímu, když ti píše error i řádek tak bude většinou chyba přímo na tom řádku, nebo na řádku výše, kde něco chybí - jako tady uzavření. :P

Nahoru Odpovědět
8.2.2014 19:32
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Honza Bittner:8.2.2014 19:36

Btw. proč nepoužíváš PDO? :P IMHO je to o dost lepší.

Postni sem ten error :P

Nahoru Odpovědět
8.2.2014 19:36
Student FIT ČVUT. In love with Flutter. :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://g...
Avatar

Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
:8.2.2014 19:38

Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /Applications/XAM­PP/xamppfiles/htdoc­s/index.php on line 55

 
Nahoru Odpovědět
8.2.2014 19:38
Avatar

Člen
Avatar
:8.2.2014 19:41

No, toto ani není možný... vybírám data ze sloupce, kterej neexistuje... A potom taky mi to vypisovalo jen jednu položku, protože cyklus nebyl v cyklu... Už to samozřejmě funguje :D

Editováno 8.2.2014 19:43
 
Nahoru Odpovědět
8.2.2014 19:41
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.