Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
idc
Člen
Avatar
idc:9.2.2014 16:11

Ahoj, chtěl bych se zeptat, pokud mám větší množství proměnných, které se mi v mnoha souborech opakují, je dobré je dát do samotného souboru a ten poté do souborů zahrnovat pomocí require nebo je psát od znova?
Tyto proměnné vypadají takto:

$prvni = $_POST['prvni'];
.....
 
Odpovědět 9.2.2014 16:11
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na idc
Jiří Gracík:9.2.2014 16:14

Možná by na některé z nich bylo lepší použít seznam.

Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:14
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):9.2.2014 16:14

Ja by som ich dal do databazy.

Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:14
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
idc
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
idc:9.2.2014 16:16

Seznam myslíš jako v HTML select nebo v PHP nějaké pole?

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:16
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na idc
Jiří Gracík:9.2.2014 16:19

Myslím v php "pole".

Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:19
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
idc
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
idc:9.2.2014 16:23

Tak to bych pak získal proměnnou ve které bych měl několik hodnot, ale to přece můj problém neřeší.

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:23
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Juraj Mlich:9.2.2014 16:24

Podľa mňa záleží, čo sú to za premenné (ich obsah).

Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:24
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
idc
Člen
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
idc:9.2.2014 16:27

Načítám je z formu. Obsah proměnných potom potřebuji dát do databáze.

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:27
Avatar
Ľubomír Geci:9.2.2014 22:11

mohol by si to napr. spraviť takto:

<?php
$formular = array('nazov', 'idk', 'otheridk');
foreach ($formular as $polozka){
 $$polozka = $_POST[$polozka];
}
?>
Editováno 9.2.2014 22:12
Nahoru Odpovědět 9.2.2014 22:11
Celý svet sa ponáhľa, prečo by som sa mal ponáhľať aj ja?
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.