Black Friday je tu! Využij jedinečnou příležitost a získej až 80 % znalostí navíc zdarma! Více zde
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
BF extended 2022
Avatar
lubos.blader
Člen
Avatar
lubos.blader:29.3.2014 16:47

Zdravím.
Pravdepodobne je to začiatočnícka neskúsenosť, ale neviem si poradiť

FROM tblKniha ORDER BY datumvlozenia DESC LIMIT 5,10
Funguje

$pociatok=5;
$limit=10;
FROM tblKniha ORDER BY datumvlozenia DESC LIMIT $pociatok,$limit
Nefunguje

Editováno 29.3.2014 16:48
 
Odpovědět
29.3.2014 16:47
Avatar
lubos.blader
Člen
Avatar
Odpovídá na lubos.blader
lubos.blader:29.3.2014 18:23

Len by som chcel upozorniť, že používam Wrapper

Teda:
$tblKniha = Db::queryAll('
SELECT *
FROM tblKniha ORDER BY datumvlozenia DESC LIMIT...

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2014 18:23
Avatar
lubos.blader
Člen
Avatar
Odpovídá na lubos.blader
lubos.blader:29.3.2014 19:40

Neviem, či sa to takto môže, ale skusil som a funguje.

$tblKniha = Db::queryAll('
SELECT *
FROM tblKniha ORDER BY datumvlozenia DESC LIMIT '.$pociatok.', '.$limit.';');

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2014 19:40
Avatar
Mark Vajšbejn:29.3.2014 19:48

Proč je tam na konci ten ten ten ten prostě po tom $limitu tohle ; ?
PS: Abys to měl přehlednější tak doporučím databázové proměnné dávat do takových to (````) uvozovek. (Pokud je to v wrapperu povolené.)

 
Nahoru Odpovědět
29.3.2014 19:48
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na lubos.blader
David Čápka:30.3.2014 11:24

Proč používáš wrapper a pak v něm děláš SQL injekce, to nechápu.

Nahoru Odpovědět
30.3.2014 11:24
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
lubos.blader
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
lubos.blader:30.3.2014 12:33

Žeby to bolo tým, že inak to neviem?:)

 
Nahoru Odpovědět
30.3.2014 12:33
Avatar
lubos.blader
Člen
Avatar
Odpovídá na Mark Vajšbejn
lubos.blader:30.3.2014 12:34

Neviem, ale inak mi to nefunguje.

 
Nahoru Odpovědět
30.3.2014 12:34
Avatar
lubos.blader
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
lubos.blader:30.3.2014 12:40

Wraper je pre mňa zatiaľ španielska dedina. Začal som s ním na základe Tvojho seriálu Databáze v PHP pro začátečníky, no a potom som potreboval výpis z databázy cez LIMIT.
Pekný deň prajem.

 
Nahoru Odpovědět
30.3.2014 12:40
Avatar
Mark Vajšbejn:30.3.2014 16:30

Tak bez wrapperu to uděláš třeba takto:

$zacatek = "5";
$limit = "9";

mysql_connect($hos­t, $user, $pass);
mysql_select_db($db);
mysql_query("SELECT * FROM tblKniha ORDER BY datumvlozenia DESC LIMIT '.$zacatek.', '.$limit.'") or die(mysql_error());

 
Nahoru Odpovědět
30.3.2014 16:30
Avatar
Mark Vajšbejn:30.3.2014 16:31

Sakra.. smazalo to, okolo toho tblKniha a datumvlozenia jak jsem psal nahore bych dal teto (`) uvozovky. Aby to bylo spravne, teda, pokud to doopravdy nevadi..

 
Nahoru Odpovědět
30.3.2014 16:31
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na lubos.blader
David Čápka:31.3.2014 10:04

V tom seriálu je přece popsané jak se používá, proč bych ho jinak psal?

Nahoru Odpovědět
31.3.2014 10:04
One of the most common causes of failure is the habit of quitting when one is overtaken by temporary defeat.
Avatar
lubos.blader
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
lubos.blader:2.4.2014 19:04

Ďakujem za odpoveď. Možno som to čítal nepozorne a nezaregistroval som, ako by to malo vyzerať s wrapperom a stále to neviem.

 
Nahoru Odpovědět
2.4.2014 19:04
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.