Nauč se s námi víc. Využij 50% bonus na e-learningové kurzy.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se Javy
discount week 50
Avatar
pardal486
Člen
Avatar
pardal486:14.2.2013 17:41

Zdravím. Potřebuji poradit jak zjistit nejvyšší id v databázi. Zkoušel jsem i toto:

<?php $ident=mysql_query('SELECT * FROM news WHERE 1'); while ($zazna=mysql_fetch_array($ident)) { $id=$zazna['id']; for ($i=0; $i<=strlen($id); $i++) { $pole[$i]=$i; } echo $id[max($pole)]; } ?>

ale nefunguje :( . Může mi někdo prosím poradit?

Odpovědět
14.2.2013 17:41
Bite my shiny, metal ass!
Avatar
Luboš Běhounek Satik
Autoredaktor
Avatar
Odpovídá na pardal486
Luboš Běhounek Satik:14.2.2013 18:02

Zkus

SELECT MAX(id) FROM news
Nahoru Odpovědět
14.2.2013 18:02
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
Avatar
pardal486
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek Satik
pardal486:14.2.2013 18:23

To jsem sice nezkusil, protože problém už jsem vyřešil. Cyklus for a příkaz echo stačilo "vytáhnout" z toho while, dát je mimo a v cyklu for ještě umazat "=". Jinak mám ještě jeden problém který s tímhle moc nesouvisí. Proč když načtu data z databáze, se mi místo znaku ř a ě objeví "?" ? Porovnání databáze mám na utf8_czech_ci.

Nahoru Odpovědět
14.2.2013 18:23
Bite my shiny, metal ass!
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Don
Člen
Avatar
Odpovídá na pardal486
Don:14.2.2013 20:37

Tak jak jsi to udělal tak je to ten nejhorší způsob který jsi mohl. Je to mnohonásobně pomalé.
Máš ve třídě pro připojení k databázi nastavené kódování? Pokud ne tak ho tam přidej a musíš si znovu překódovat databázi.

 
Nahoru Odpovědět
14.2.2013 20:37
Avatar
Drahomír Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pardal486
Drahomír Hanák:14.2.2013 20:54

Jednak funkce mysql_* jsou označené jako deprecated. Neměl bys je tedy používat. Koukni se na PDO nebo MySQLi http://www.itnetwork.cz/…sql-databazi Taky určitě použij to, co ti napsal Satik. Když to budeš dělat takhle v PHP, bude to rozhodně pomalejší, než když necháš databázi, aby vybrala maximum pomocí nějakého algoritmu.

 
Nahoru Odpovědět
14.2.2013 20:54
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pardal486
David Čápka:14.2.2013 21:10

Otázka je spíše k čemu to potřebuješ.

Nahoru Odpovědět
14.2.2013 21:10
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.