Diskuze: Změna fontu

PHP PHP Změna fontu American English version English version

Aktivity (1)
Avatar
Lukáš Tesař:18.3.2014 21:49

Ahoj lidi, nevíte někdo náhodou, jak se v PHP mění font? A pokud možno i jak tam dát odkaz na něj (když ten font nebude mít uživatel nainstalovaný) Hledal jsem na netu - nic takového tam nebylo

 
Odpovědět 18.3.2014 21:49
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lukáš Tesař
Michal Vašíček:18.3.2014 21:50

Proč v PHP? Stačí ti v CSS, tu to máš na W3C :)
http://www.w3schools.com/…ace_rule.asp

Nahoru Odpovědět  +3 18.3.2014 21:50
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Tesař
mkub:19.3.2014 1:41

asi preto to nevies najst, lebo PHP nevplyva na vykreslovacie moznosti klienta... PHP pracuje iba s datami na serveri, vynimku tvoria udaje poslane vo formulari, ktore po odoslani formulara dokaze spracovat a ulozit ich na server...
na zmenu fontu na stranke, zmena designu prvkov stranky sa robia pomocou inych jazykov: HTML+CSS+JS

 
Nahoru Odpovědět 19.3.2014 1:41
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Tesař
Samuel Illo :19.3.2014 8:06

Prečo PHP? Stačí dať <link> do HTML a potom @font-face do CSS...

Nahoru Odpovědět 19.3.2014 8:06
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Tesař
Jiří Gracík:19.3.2014 12:20

Jak bylo řečeno, font se načte a přes CSS font-face se pak nastaví. Jsou tři způsoby, jak ho načíst - element link v HTML, @import v CSS a teď přesně nevím jak, ale jde to i přes JavaScript, což bych spíš nedoporučoval. Například Google fonts ti při výběru fontu nabídne kód pro vložení ve všech těchto variantách s definicí font-face do CSS.

Nahoru Odpovědět 19.3.2014 12:20
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Lukáš Tesař:19.3.2014 15:23

No jo, ale co když chci aby mi PHP něco vypsalo a to jiným fontem než je Arial?...

 
Nahoru Odpovědět 19.3.2014 15:23
Avatar
Marián Ligocký
Redaktor
Avatar
Marián Ligocký:19.3.2014 15:28

tak vypíšeš

echo("<p id="text"> text </p>")

a v css

#text {font-family:Helvetica;}
Editováno 19.3.2014 15:29
 
Nahoru Odpovědět 19.3.2014 15:28
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Marek Z.:19.3.2014 15:52

Pročti si toto:

http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual - Styl písma
http://www.itnetwork.cz/…cesky-manual - Typ písma

Nahoru Odpovědět 19.3.2014 15:52
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Marián Ligocký
Lukáš Tesař:19.3.2014 20:52

Konečně lepší vysvětlení... Už jsem to taky pochopil

 
Nahoru Odpovědět 19.3.2014 20:52
Avatar
Odpovídá na Marián Ligocký
Michal Maršálek:19.3.2014 21:21

Tohle nebude fungovat, ani se to správně nezvýrazní.
Uvnitř uvozovek nemůžeš používat uvozovky jen tak...znamenalo by to ukončení řetězce.
Správně například takto:

echo("<p id='text'> text </p>");
 
Nahoru Odpovědět 19.3.2014 21:21
Avatar
Lukáš Tesař:20.3.2014 7:21

A když chci vypsat obsah proměnné...
takto?

echo("<p id='text'> .$promenna </p>
 
Nahoru Odpovědět 20.3.2014 7:21
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Juraj Mlich:20.3.2014 7:30
echo("<p id='text'>" . $promenna . "</p>");
Nahoru Odpovědět 20.3.2014 7:30
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Odpovídá na Lukáš Tesař
Michal Maršálek:20.3.2014 7:34

Uvnitř uvozovek můžeš uvést název proměnné a php ji nahradí jejím obsahem:

echo("<p id='text'>$promenna</p>");

Navíc, u echo nejsou třeba závorky, takže to můžeš psát i takto (je to jedno):

echo "<p id='text'>$promenna</p>";
 
Nahoru Odpovědět 20.3.2014 7:34
Avatar
Odpovídá na Michal Maršálek
Vojtěch Mašek (Woyta):20.3.2014 12:38

Jen ať je tam píše, echo je taky funkce tak ať v tom není bordel...

Nahoru Odpovědět 20.3.2014 12:38
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Martin Konečný (pavelco1998):20.3.2014 14:06

Až na to, že echo není funkce.

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.3.2014 14:06
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Marek Z.:20.3.2014 15:22

Není to funkce, je to příkaz, který se také bere jako konstruktor..

Nahoru Odpovědět 20.3.2014 15:22
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Lukáš Tesař:21.3.2014 16:07

To mi stačí nepotřebuju tady žádné hádky...
Závorky tam psát budu a jinak všem díky

 
Nahoru Odpovědět 21.3.2014 16:07
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
mkub:21.3.2014 16:56

a k tym uvodzovkam a apostrofom:
moze sa to zapisat takto:

echo ("nejaky text 'dalsi text' posledny text")

alebo:

echo ('nejaky text "dalsi text" posledny text')

s tym rozdielom, ze vnutri uvodzoviek dochadza k nahradzanie premennych obsahom, dalej daju sa pouzit escape sekvencie, ale v apostrofoch nic take nefunguje s vynimkou escape sekvencie apostrofu

 
Nahoru Odpovědět 21.3.2014 16:56
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:22.3.2014 21:57

Myslím, že toto téma nemá žádný smysl :)

 
Nahoru Odpovědět 22.3.2014 21:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.