Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
byzanth25
Člen
Avatar
byzanth25:24.10.2012 15:04

Zdravim,
obraciam sa na vas s otazkou, ci sa da posielat z delphi (pracujem v lazaruse) projektu GET formular?

Na rocnikovy projekt mam naprogramovat hru co neni problem, ale vysledne skore sa ma zapisovat do highscore tabulky na webe... napadlo ma riesenie ze by som to z projektu poslal dako cez GET do databazy na webe...

nasiel som daku kniznicu cURL ale netusim ci je to najlepsie riesenie lebo zatial som ju moc nepochopil... preto sa chcem opytat ako by ste to riesili vy...?

 
Odpovědět 24.10.2012 15:04
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na byzanth25
David Čápka:24.10.2012 15:17

Ano, to je dobré řešení, jednoduše zavoláš jen URL.

Nahoru Odpovědět 24.10.2012 15:17
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na byzanth25
Kit:24.10.2012 15:44

Metoda GET není nejlepší nápad pro zápis do DB, protože se může provést opakovaně nebo naopak může být zachycena cache. Pro zápis je mnohem vhodnější POST. Netuším však, jak se cURL používá v Delphi.

Editováno 24.10.2012 15:45
Nahoru Odpovědět 24.10.2012 15:44
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:24.10.2012 16:01

Mě GET přijde krásně jednoduchá, stačí když bude umět otevřít URL nebo stáhnout soubor nebo tak něco. Jelikož to bude dělat na pozadí aplikace, tak by s tím neměl být žádný problém.

Nahoru Odpovědět 24.10.2012 16:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:24.10.2012 16:11

POST také není složitý a cURL ho umí. GET může za určitých okolností systematicky selhávat, proto ho pro zápis nedoporučuji. Pro stahování dat je určen GET, pro odesílání za účelem zaznamenávání je určen POST (příp. PUT).

Netvrdím, že to s GET nepůjde, ale není to správně.

Nahoru Odpovědět 24.10.2012 16:11
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.