Pouze tento týden sleva až 80% na e-learning týkající se Kotlinu
Využij akce až 80% zdarma při nákupu e-learningu. Více informací .
BF summer
Avatar
Rasken
Neregistrovaný
Avatar
Rasken:5.11.2011 12:55

Ahoj, mohl bych tě poprosit o radu, jak při spuštění programu načíst text externího souboru třeba do Memo? Zkoušel jsem FormCreate i FormActivate, ale nějak mi to nefunguje:

procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
begin
Memo1.Lines.LoadFromFile('poznamka.txt');
end;

Přitom pokud ten samý příkaz dám do tlačítka, soubor se načte...? Díky za pomoc.

Jinak se chci optat - platí ještě nabídka doučování v Delphi? Potřeboval vysvětlit nějaké základní věci, zatím to zkouším sám...

Díky Rasken

 
Odpovědět
5.11.2011 12:55
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Rasken
David Čápka:5.11.2011 22:40

Správná událost je FormCreate, ta se provede vždy při spuštění aplikace, přesněji při počátečním vytvoření formuláře. FormActivate dělá trochu něco jiného. Kód máte jinak správně a v FormCreate bude fungovat.

Doučování už bohužel neplatí, není čas :)

Nahoru Odpovědět
5.11.2011 22:40
Jsem moc rád, že jsi na síti, a přeji ti top IT kariéru, ať jako zaměstnanec nebo podnikatel. Máš na to! :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.