Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Delphi a TDateTimePicker

Software Ostatní software Delphi a TDateTimePicker

Aktivity (1)
Avatar
Martin
Člen
Avatar
Martin:21. dubna 12:49

zdravím mám formulář a na něm dva TDateTimePicker jak mám udělat když na nastane správný čas (který tam nastavím ) v TDateTimePicker provede mi to jakýkoli příkaz.

 
Odpovědět 21. dubna 12:49
Avatar
Odpovídá na Martin
Michal Haňáček:21. dubna 12:59

No nejspíš si budeš muset napsat "nějakou" rutinu, která ti bude kontrolovat termín s tím co sis nastavil a v případě shody "něco" provede.

Nahoru Odpovědět 21. dubna 12:59
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Martin
Člen
Avatar
Martin:21. dubna 13:02

Dal bych tam timer a ten by mi dokolečka kontroloval jestli je podmínka splněna ale nevím jak sedím si na mozkových závitech a nemůžu se pohnout z místa ...

 
Nahoru Odpovědět 21. dubna 13:02
Avatar
Martin
Člen
Avatar
Martin:21. dubna 13:03

PS: Jo používám Delphi 7

 
Nahoru Odpovědět 21. dubna 13:03
Avatar
Odpovídá na Martin
Michal Haňáček:21. dubna 13:19

Přesně tak jak jsi napsal :). Na základě nějaké události musíš vyvolat kontrolu toho termínu (nesejde na tom jestli to bude akce uživatele, nebo timer) a při shodě se cosi provede.

Pokud chceš použít timer, tak si vytvoř jeho instanci a do události Timer.OnTimer vlož tu kontrolu a případné vyvolání toho "cosi".

Nahoru Odpovědět 21. dubna 13:19
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Martin
Člen
Avatar
Martin:22. dubna 15:09

Tak teď to vypadá tak na formu mám label kde mi běží čas

Mám tam dva časovače jeden je jako hodiny druhý bude hlídal podmínku

Ale neumím to napsat ... Prosím poraď tě mi děkuji.

if(TimeToStr(now) = (timeof(DateTi­mePicker1.Time) then begin
Label2.Caption :='ok';

Nevím co mám napsat za then

 
Nahoru Odpovědět 22. dubna 15:09
Avatar
Odpovídá na Martin
Michal Haňáček:22. dubna 16:14

Tak za then musíš napsat to co cheš aby to dělalo, to nikdo další asi neví ...

K tomu kódu. No fuj!
- Time (TDateTime) je typu Double, tak že je hloupost převádět ho na string a ten porovnávat.
- V IFu ti chybí závorky jestli koukám dobře.

Nahoru Odpovědět 22. dubna 16:14
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Martin
Člen
Avatar
Martin:22. dubna 16:44

A proto píši a by mi někdo pomohl. V kladném případě by to mělo do druhého labelu napsat OK .

 
Nahoru Odpovědět 22. dubna 16:44
Avatar
Odpovídá na Martin
Michal Haňáček:22. dubna 17:11

Oki, naisntaloval jsem D7 a sestavil ti takovej "nástřel", snad pomůže. Kdyby něco nebylo jasné, jsem tady ... případně si mě můžeš hodit do sledovaných aby se nám zpřístupnil chat ...

Zdroj tady ...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 22. dubna 17:11
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.