Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c++ week
Avatar
David Bezděk:18.4.2016 16:55

Zdravím, snažím se převést čas ve formátu date/short time na minuty.
Například 2:15 to 135. Vím, že se by se to dalo udělat přes FORMAT. Získat zvlášť minuty a zvlášť sekundy (2x format), pak nasobeni a secteni, ale prakticky to nejsem schopný provést...
Díky za pomoc

 
Odpovědět
18.4.2016 16:55
Avatar
Nahoru Odpovědět
18.4.2016 18:10
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
LacoS.
Člen
Avatar
LacoS.:19.4.2016 8:36

V nasl. prikaze si zadaj svoje hodnoty namiesto:
>>> stlpec_z_tabulky, meno_mojej_ta­bulky<<<

Select HOUR(cas)*60 + (select MINUTE(cas)) from
(
  select stlpec_z_tabulky as cas from meno_mojej_tabulky
) as tempTab;

Alebo pre aktualny cas:

Select HOUR(cas)*60 + (select MINUTE(cas)) from
(
  select now() as cas
) as tempTab;
 
Nahoru Odpovědět
19.4.2016 8:36
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
LacoS.
Člen
Avatar
LacoS.:19.4.2016 8:50

da sa to aj tak, ze namiesto HOUR() a MINUTE()
zadas funkciu na 'formatovanie', ale je to zbytocne zlozity zapis.:
napr. pre akt. cas:

Select DATE_FORMAT(cas,'%k')*60 + DATE_FORMAT(cas,'%i') from
(
  select now() as cas
) as tempTab;

a este opravim prikazy, co som pisal vyssie:

Select HOUR(cas)*60 + MINUTE(cas) from
(
  select stlpec_z_tabulky as cas from meno_mojej_tabulky
) as tempTab;

-- alebo pre aktualny cas:

Select HOUR(cas)*60 + MINUTE(cas) from
(
  select now() as cas
) as tempTab;
Editováno 19.4.2016 8:51
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět
19.4.2016 8:50
Avatar
David Bezděk:19.4.2016 11:36

Select HOUR(cas)*60 + MINUTE(cas) from
(
select stlpec_z_tabulky as cas from meno_mojej_tabulky
) as tempTab;

funguje, díky.

 
Nahoru Odpovědět
19.4.2016 11:36
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.