Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c week

Diskuze: Změna datového typu sloupce v pohledu

Aktivity
Avatar
Lu Kiss
Člen
Avatar
Lu Kiss:11.9.2016 16:01

Ahoj, mám tabulku která má jeden sloupce typu bit(1) a když ten sloupec připojuji na view tak se z něj stane int(1). To si to samo MySql přetypovává nebo je chybě někde u mě? :D

 
Odpovědět
11.9.2016 16:01
Avatar
00
Člen
Avatar
00:11.9.2016 16:08

Myslím, že bit a int jsou to samé.

 
Nahoru Odpovědět
11.9.2016 16:08
Avatar
Lu Kiss
Člen
Avatar
Odpovídá na 00
Lu Kiss:11.9.2016 16:15

no to právě není, v tý tabulce mám uložené 1 a 0 a ve view si to zobrazuje jako 48 a 49 :D

 
Nahoru Odpovědět
11.9.2016 16:15
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Lu Kiss
shaman:11.11.2016 10:11

bit je zachovane v sql uz len z historickeho hladiska. Pri vytvarani tabulky sa prelozi na tinyint. Neskor si uz sql nepamata ze to bol povodne bit. Ak chces ukladat iba 1 a 0, tak by som pouzil BOOLEAN alebo ENUM(0,1).

Nahoru Odpovědět
11.11.2016 10:11
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Odpovídá na shaman
Michal Štěpánek:11.11.2016 12:06

bit je zachovane v sql uz len z historickeho hladiska.

Nejsem si tím tak úplně jistý. Když páchám databázi z tříd (CodeFirst) a mám tam datový typ "bool", tak si to při migraci do databáze vytvoří automaticky sloupec typu "bit". Kdyby to bylo tak jak píšeš, asi by to tvořilo sloupec jiného typu...

Nahoru Odpovědět
11.11.2016 12:06
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.