Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Zapsání sčítání

Volná diskuze Zapsání sčítání

Aktivity (1)
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 16:29

Čaues lidi mam tkovej dotaz vypadá asi takto:

String plus = "+";
System.out.prin­tln(5+plus+7);

A potřeboval bych aby to nefungovalo jako řetězec ale aby se to sečetlo.... Díky moc za rady

 
Odpovědět  -1 15.10.2015 16:29
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Petr Čech (czubehead):15.10.2015 16:39

C# je staticky typovaný, proto nemůžeš implicitně přetypovat string na int. Jestli je to výhoda nebo nevýhoda je docela subjektivní, mně to třeba vyhovuje.
Je otázka, co chceš udělat, protože to není úplně jednoznačná odpověď.
Co chceš udělat znamená, co má být výsledek, nepotřebuju vědět, že chceš, aby se to sečetlo.

Editováno 15.10.2015 16:40
Nahoru Odpovědět  +2 15.10.2015 16:39
Why so serious? -Joker
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 16:40

chci proste aby vypis byl 12

 
Nahoru Odpovědět 15.10.2015 16:40
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 16:44
System.out.println(a + b);

nebo

int a = 5 + 7;
System.out.println(a);
Nahoru Odpovědět 15.10.2015 16:44
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 16:48

Todle mi moc nepomohlo ja potřebuje zda to teda de vubec... aby se mi menilo to + a ne proměnné :p

 
Nahoru Odpovědět 15.10.2015 16:48
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 16:51

promiň :) moc to nechápu

Nahoru Odpovědět 15.10.2015 16:51
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 16:55

jako chceš měnit akci která se provede s čísly 5 a 7?

Nahoru Odpovědět 15.10.2015 16:55
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Honza Bittner:15.10.2015 16:56

Tímto způsobem to bohužel pravděpodobně nepůjde. Můžeš však udělat nějakou funkci, která ti bude vracet výsledek podle znaménka, jestli je toto tvůj záměr?

public double spocti(double a, double b, string znamenko) {
  double vysledek;
  switch(znamenko)
  {
    case "+":
      vysledek = a + b;
      break;
    case "-":
      vysledek = a - b;
      break;
  }
  return vysledek;
}

Toto jsi zamýšlel?
Možná kód výše nebude fungovat a bude chtít pár drobných úprav, v C# nedělám.

Nahoru Odpovědět  +2 15.10.2015 16:56
Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat na cokoli se mě můžeš na https://github.com/HoBi/...
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Inoue Yūki:15.10.2015 16:56

Typuju, že si chce uložit operátor do proměnné. Aby jej mohl třeba brát z choise boxu a tak kontrolovat rovnici.

Nahoru Odpovědět  +1 15.10.2015 16:56
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Petr Čech (czubehead):15.10.2015 16:59

Ptám se tě znovu, co chceš, aby to umělo ve výsledku, co má dělat ta aplikace? Jestli to má být kalkulačka, je nejjednodušší nadefinovat si chování pro každé znaménko ve switchi, asi takto: http://www.itnetwork.cz/…ni-if-switch

Nahoru Odpovědět  +1 15.10.2015 16:59
Why so serious? -Joker
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Tomáš Brůna:15.10.2015 17:01

myslím že by to mělo jít

Nahoru Odpovědět 15.10.2015 17:01
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Petr Čech (czubehead):15.10.2015 17:02
public double Spocti(double a, double b, string znamenko)
{
  switch(znamenko)
  {
    case "+":
      return a+b;

    case "-":
      return a-b;

    default:
     throw new ArgumentException("Neplatné znaménko!");
  }
}

Tohle je hezčí ;-)

vlastajuracka používej tlačítko odpovědět

Editováno 15.10.2015 17:05
Nahoru Odpovědět  +2 15.10.2015 17:02
Why so serious? -Joker
Avatar
Michal Žůrek (misaz):15.10.2015 17:04

jinak autor použil řádek

System.out.println(5+plus+7);

což značí, že se nejedná o C#, ale o Javu.

Nahoru Odpovědět  +2 15.10.2015 17:04
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 17:14

jo no jedná se o Javu ale už jsem na to nějak přišel díky moc všem :)

 
Nahoru Odpovědět 15.10.2015 17:14
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 17:18

A nechceš napsat jak? Aby jsme věděli co jsi vlastně chtěl?

Nahoru Odpovědět  +1 15.10.2015 17:18
Lepší být šprt než blbec :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.