Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.
Pouze tento týden sleva až 80 % na e-learning týkající se C a C++. Zároveň využij akce až 80 % zdarma při nákupu e-learningu - více informací.
c week

Diskuze: Zapsání sčítání

Aktivity
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 16:29

Čaues lidi mam tkovej dotaz vypadá asi takto:

String plus = "+";
System.out.prin­tln(5+plus+7);

A potřeboval bych aby to nefungovalo jako řetězec ale aby se to sečetlo.... Díky moc za rady

 
Odpovědět
15.10.2015 16:29
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Petr Čech:15.10.2015 16:39

C# je staticky typovaný, proto nemůžeš implicitně přetypovat string na int. Jestli je to výhoda nebo nevýhoda je docela subjektivní, mně to třeba vyhovuje.
Je otázka, co chceš udělat, protože to není úplně jednoznačná odpověď.
Co chceš udělat znamená, co má být výsledek, nepotřebuju vědět, že chceš, aby se to sečetlo.

Editováno 15.10.2015 16:40
Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:39
the cake is a lie
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 16:40

chci proste aby vypis byl 12

 
Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:40
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 16:44
System.out.println(a + b);

nebo

int a = 5 + 7;
System.out.println(a);
Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:44
Vi veri universum vivus vici
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 16:48

Todle mi moc nepomohlo ja potřebuje zda to teda de vubec... aby se mi menilo to + a ne proměnné :p

 
Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:48
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 16:51

promiň :) moc to nechápu

Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:51
Vi veri universum vivus vici
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 16:55

jako chceš měnit akci která se provede s čísly 5 a 7?

Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:55
Vi veri universum vivus vici
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Honza Bittner:15.10.2015 16:56

Tímto způsobem to bohužel pravděpodobně nepůjde. Můžeš však udělat nějakou funkci, která ti bude vracet výsledek podle znaménka, jestli je toto tvůj záměr?

public double spocti(double a, double b, string znamenko) {
  double vysledek;
  switch(znamenko)
  {
    case "+":
      vysledek = a + b;
      break;
    case "-":
      vysledek = a - b;
      break;
  }
  return vysledek;
}

Toto jsi zamýšlel?
Možná kód výše nebude fungovat a bude chtít pár drobných úprav, v C# nedělám.

Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:56
Student FIT ČVUT :-) Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a ptej se na cokoli na https://github.com/tenhobi/ama.
Tento výukový obsah pomáhají rozvíjet následující firmy, které dost možná hledají právě tebe!
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Neaktivní uživatel:15.10.2015 16:56

Typuju, že si chce uložit operátor do proměnné. Aby jej mohl třeba brát z choise boxu a tak kontrolovat rovnici.

Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:56
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Petr Čech:15.10.2015 16:59

Ptám se tě znovu, co chceš, aby to umělo ve výsledku, co má dělat ta aplikace? Jestli to má být kalkulačka, je nejjednodušší nadefinovat si chování pro každé znaménko ve switchi, asi takto: http://www.itnetwork.cz/…ni-if-switch

Nahoru Odpovědět
15.10.2015 16:59
the cake is a lie
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Tomáš Brůna:15.10.2015 17:01

myslím že by to mělo jít

Nahoru Odpovědět
15.10.2015 17:01
Vi veri universum vivus vici
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Petr Čech:15.10.2015 17:02
public double Spocti(double a, double b, string znamenko)
{
  switch(znamenko)
  {
    case "+":
      return a+b;

    case "-":
      return a-b;

    default:
     throw new ArgumentException("Neplatné znaménko!");
  }
}

Tohle je hezčí ;-)

vlastajuracka používej tlačítko odpovědět

Editováno 15.10.2015 17:05
Nahoru Odpovědět
15.10.2015 17:02
the cake is a lie
Avatar
Michal Žůrek - misaz:15.10.2015 17:04

jinak autor použil řádek

System.out.println(5+plus+7);

což značí, že se nejedná o C#, ale o Javu.

 
Nahoru Odpovědět
15.10.2015 17:04
Avatar
vlastajuracka:15.10.2015 17:14

jo no jedná se o Javu ale už jsem na to nějak přišel díky moc všem :)

 
Nahoru Odpovědět
15.10.2015 17:14
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:15.10.2015 17:18

A nechceš napsat jak? Aby jsme věděli co jsi vlastně chtěl?

Nahoru Odpovědět
15.10.2015 17:18
Vi veri universum vivus vici
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.